C vitamin túladagolás l Ef lehetséges gyereknél?
10 percre itthon hagytam a 3 és 13 éves gyerekeket. Mire visszajöttem megzabaltak 6db C vitamint, testveriesen elosztva. 500mg. Okozhat ez valami problémát a kisebb esetében?
A nagy tudta mi az, mondtam ne nyúljon ilyenekhez. Azt mondta, olvasta a neten, h nem káros, meg amúgy is nathasok a kicsi meg cukorkat kért...
11-es,az azért rettentő nagy mennyiség.
Még Szent-Györgyi Albert se szedett ennyit.
Persze távozik a vizelettel,de ha egy kicsit is peched van,akkor mindkét gyereknek veseköve lesz tinikorára.
Nem lenne egyszerűbb egészségesen táplálni a gyereket,ahelyett,hogy akkora dózisban tömsz bele vitamint,amekkorát még felnőtteknek se ajánlanak az orvosok?
Miről beszélsz??? 1000 mg egyáltalán nem nagy mennyiség. Szent-Györgyi tizenezer mg-ot evett.
Mi felnőttek 3000 mg-ot eszünk. És ettől független egészsésgesen táplálkozunk. Ennek semmi köze a C vitaminhoz! De hány kiló almát is kellene ehhez megenni? Számolj már!
Megjegyzem honnan veszed ezt a hülyeséget, hogy veseköve lesz bárkinek is a C vitamintól? Kellő mennyiségű folyadékot kell inni nyilvánvaló, hisz vízoldékony,. de mutass egy embert akinek veseköve lett! Vagy egy hiteles tanulmányt!
Elmondom egyik se volt 4 éve még náthás se!
A c-vitamin vesekőképző hatása egy mítosz.
Még soha senkivel nem találkoztam aki vesekövet kapott volna tőle. Akinek volt veseköve a környezetemben, az meg semennyi c-vitamint nem szedett. Én 10 éve standard 1000 mg-ot szedek, télen többet, és nem kaptam vesekövet. Ha eztán kapnék, akkor azt már nehéz lesz a c-vitaminra fogni. Persze meg lehet próbálni a c-vitaminra fogni ezeket, de ha ezt nézzük, akkor meg előbb utóbb mindenki meghal, szóval a c-vitamin halált is okoz...
Vesekövet a feleslegesen bevitt kálcium okoz. A sok tejterméket fogyasztók nagyobb kockázatnak vannak kitéve, tekintve, hogy igen kevesen ügyelnek a D és k vitamin bevitelre, így a bevitt kálcium nem a csontokban landol, hanem az érfalakon, "jobb" esetben csak a vesében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!