Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » C vitamin túladagolás l Ef...

C vitamin túladagolás l Ef lehetséges gyereknél?

Figyelt kérdés

10 percre itthon hagytam a 3 és 13 éves gyerekeket. Mire visszajöttem megzabaltak 6db C vitamint, testveriesen elosztva. 500mg. Okozhat ez valami problémát a kisebb esetében?

A nagy tudta mi az, mondtam ne nyúljon ilyenekhez. Azt mondta, olvasta a neten, h nem káros, meg amúgy is nathasok a kicsi meg cukorkat kért...

2016. jún. 16. 17:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
55%
A 6 évesem napi 1000 mgot eszik. A 8 évesen náthás időszakban napi 2000 mg.
2016. jún. 16. 18:26
 12/15 anonim ***** válasza:
45%

11-es,az azért rettentő nagy mennyiség.

Még Szent-Györgyi Albert se szedett ennyit.

Persze távozik a vizelettel,de ha egy kicsit is peched van,akkor mindkét gyereknek veseköve lesz tinikorára.

Nem lenne egyszerűbb egészségesen táplálni a gyereket,ahelyett,hogy akkora dózisban tömsz bele vitamint,amekkorát még felnőtteknek se ajánlanak az orvosok?

2016. jún. 17. 02:42
 13/15 anonim ***** válasza:
33%

Miről beszélsz??? 1000 mg egyáltalán nem nagy mennyiség. Szent-Györgyi tizenezer mg-ot evett.

Mi felnőttek 3000 mg-ot eszünk. És ettől független egészsésgesen táplálkozunk. Ennek semmi köze a C vitaminhoz! De hány kiló almát is kellene ehhez megenni? Számolj már!

Megjegyzem honnan veszed ezt a hülyeséget, hogy veseköve lesz bárkinek is a C vitamintól? Kellő mennyiségű folyadékot kell inni nyilvánvaló, hisz vízoldékony,. de mutass egy embert akinek veseköve lett! Vagy egy hiteles tanulmányt!

Elmondom egyik se volt 4 éve még náthás se!

2016. jún. 17. 08:25
 14/15 anonim ***** válasza:

A c-vitamin vesekőképző hatása egy mítosz.

Még soha senkivel nem találkoztam aki vesekövet kapott volna tőle. Akinek volt veseköve a környezetemben, az meg semennyi c-vitamint nem szedett. Én 10 éve standard 1000 mg-ot szedek, télen többet, és nem kaptam vesekövet. Ha eztán kapnék, akkor azt már nehéz lesz a c-vitaminra fogni. Persze meg lehet próbálni a c-vitaminra fogni ezeket, de ha ezt nézzük, akkor meg előbb utóbb mindenki meghal, szóval a c-vitamin halált is okoz...

Vesekövet a feleslegesen bevitt kálcium okoz. A sok tejterméket fogyasztók nagyobb kockázatnak vannak kitéve, tekintve, hogy igen kevesen ügyelnek a D és k vitamin bevitelre, így a bevitt kálcium nem a csontokban landol, hanem az érfalakon, "jobb" esetben csak a vesében.

2016. jún. 17. 09:18
 15/15 anonim ***** válasza:
Ráadásul vesekőre nagy dózisú C vitamint szoktak ajánlani :)
2016. jún. 17. 09:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!