Most akkor mikortól meddig fertőz a kisfiam?
Figyelt kérdés
Mindenki mást mond, a 8 éves kisfiam szombattól bárányhimlős és most nem értem mikor fertőz elötte 2 héttel vagy 2 nappal , a pöttyök is fertőznek meddig?2016. jún. 15. 21:31
1/9 anonim válasza:
Amíg van nyílt seb rajta, addig fertőz. A fertőzés pedig még a pöttyök megjelenése előtt kezdődik.
2/9 anonim válasza:
az első pötty megjelenése előtt két héttől, az utolsó pörk leeséséig fertőz
3/9 Vilcsianyuja válasza:
A kiütések megjelenése előtt már 2-3 hétig lappangva fertőz, levegőn, légutakon keresztül, és én úgy tudom, addig, míg a folyadékkal teli hólyagocskák be nem száradnak (ha azok felfakadnak, a kijutó folyadék fertőzhet, akkor már viszont nyilván bőrkontaktussal terjedhet). A beszáradt pörk már nem fertőz.
4/9 A kérdező kommentje:
Hát ez óriási!!!
Ma azt mondta a védőnő hogy már nem fertőz ha kijöttek!
2016. jún. 15. 22:10
5/9 Vilcsianyuja válasza:
A védőnő kb. annyit tud az ilyen fertőzésekről, amit esetleg az orvos mellett hall, meg amit a saját gyerekével tapasztal :) Az ő szakmája azért nem kifejezetten az infektológia :)
6/9 anonim válasza:
2-es vagyok, pont védőnő. Hát, belénk elég keményen belénk verték a gyermekgyógyászatot:-)De butaságot mondott, a kisfiad még bőven fertőz.
7/9 Vilcsianyuja válasza:
Rosszul tudtam pár dolgot. Utánanéztem, mert Goolge is my friend :) Szóval a kiütések megjelenése előtt pár nappal (mikor jellemzően enyhe láz is jelentkezik) kezd fertőzni a beteg, fügetlenül attól, hogy már több mint két hete benne lappangott a vírus. Viszont az egyik honlap szerint a beszáradt pörk már nem fertőz, a másik szerint meg még az is. Ja, és a légúti és levegő is elég nagyvonalú megfogalmazás volt tőlem, mert "cseppfertőzés" a szakszerű megfogalmazás, magyarán a beteg minden testnedve fertőz, akár a levegőbe kerülve (felköhögött váladék), akár bőrkontaktussal (mondjuk evőeszközök közös használata).
8/9 Vilcsianyuja válasza:
Bocs, védőnéni :) Akkor csak a kérdező védőnője lógott el az előadásról...
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Szépen mindenkinek!!!
2016. jún. 16. 00:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!