Oltatlan gyerekeket is kötelesek felvenni az óvodák. Mit szóltok hozzá?
Figyelt kérdés
A lenti cikkben olvastam az ombudsmani állásfoglalást. Röviden arról van szó benne, hogy jogszabályi hézag miatt nem utasíthatóak el a kötelező oltással nem rendelkező gyerekek az óvodai felvételnél.
A jelenlegi béna szabályozás viszont teret enged annak, hogy a jobb anyagi helyzetű szülők a bírságok kifizetésével gyakorlatilag megvásárolják az oltatlanságot.
2016. jún. 6. 13:31
11/16 anonim válasza:
Barátnőm 2 gyereke nincsen oltva.Semmi ellen sem.Mégis össze járnak a gyerekek.Nekem nem kell félnem,az én gyerekem be van oltva,így ha van valami,őt nem érinti.Egyébként rengeteg országban (pl.Anglia) nincs kötelező oltás,ott is az oviban,suliban fele oltva van,fele nem.
12/16 anonim válasza:
4-es vagyok. Ket olyan baratunk is van, aki nem oltatta a gyereket. Eleg volt mindket szulonek elmenni az ASL-hoz mikor elvileg vinni kene oltasra, es alairni egy nyilatkozatot, hogy nem akar oltatni. Egyebkent azt mondjak az oltasokra, ha ott megkerdezed, hogy kotelezo (Di-Per-Te, MMR), de ez nem igaz. Csak a tajekozatlanabban ezt elhiszik es igy oltatnak. A baratunk es a felesege epp egy eve irta ala a nyilatkozatot minden problema nelkul.
13/16 anonim válasza:
4es, nem nálatok halt meg nemrég egy kisfiú torokgyíkban?
14/16 anonim válasza:
Nem, vagy legalabbis nem hallottam rola.
16/16 anonim válasza:
Koszonom a linket! A cikk egyebkent tavalyi, az eset Spanyolorszagban tortent, en Olaszorszagban elek. Szegeny kisfiu. Nagyon szornyu. Na ilyenkor orulok, hogy vegul oltattam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!