Szerintetek szivassam az orrát?
Szerintem ne, semmi okod sincs rá.
Én Németországban élek, itt egyetlen gyereknek sem szivatják az orrát, és sokkal kevesebb probléma van a gyerekekkel ezen a téren, mint MO-on. A szivatás ugyanis ingerli a nyálkahártyákat és ezzel elösegíti az arc/homloküreggyulladást.
A kérdéses esetben szerintem inkább ne babráld az orrát.
De általánosságban nem értek egyet az 1-essel, ha tele van váladékkal a baba orrürege és nem távolítod el, akkor abból a pangó fertőzött váladék miatt könnyen lehet arcüreg/homloküreg/fülgyulladása. Szerintem te is kifújod az orrod, ha tele van takonnyal és fuldokolsz tőle, a babának se kellemesebb, ha nem kap levegőt náthásan.
"De általánosságban nem értek egyet az 1-essel, ha tele van váladékkal a baba orrürege és nem távolítod el, akkor abból a pangó fertőzött váladék miatt könnyen lehet arcüreg/homloküreg/fülgyulladása. Szerintem te is kifújod az orrod, ha tele van takonnyal és fuldokolsz tőle, a babának se kellemesebb, ha nem kap levegőt náthásan."
Akkor két kérdésem van hozzád:
Egyrészt miért nem kapnak a német gyerekek fertözést, ha nem szivatják az orrukat - mert itt jóformán ismeretlen az ilyen betegség a gyerekeknél.
Másodszor, az orrfújás nem természeset viselkedés, csak kultúrális szokás. A természeti népek nem ismerik, és mégsem lesz töle bajuk.
Egyébként meg sokkal jobb, ha sziavttyúzás helyett ilyekor enyhén gözölik a gyereket és megfelelö hatóanyagú gyógyteákat adnak neki. Ezektöl úgyanis felhígul az orrváladák és egyszerüen kifolyik, minden külsö behatás nélkül.
5-ös
Elöszőr is: a német gyerekeknek nincs felső-légúti fertőzésük. Ahan. Persze. Ezt melyik unikornistól hallottad?
Másodszor: a természeti népeknél nincs orrfújás. Maximum selyemzsepibe nincs, amúgy úgy kivágják a taknyukat a földre, mint a focisták a meccsen, hogy csak úgy csattan.
Te melyik bolygón élsz?
"Elöszőr is: a német gyerekeknek nincs felső-légúti fertőzésük. Ahan. Persze. Ezt melyik unikornistól hallottad?"
Nem azt írtam, hoyg nincs légúti fertözésük, hanem ez a nátha szinten megmarad, arc- és homloküregfertözés az, ami alig fordul elö!
"Másodszor: a természeti népeknél nincs orrfújás. Maximum selyemzsepibe nincs, amúgy úgy kivágják a taknyukat a földre, mint a focisták a meccsen, hogy csak úgy csattan."
Tévedés, a természeti népek szipognak és nem fújják az orrukat.
A csecsemöket meg nem hanyatt fektetik, ha náthás, hanem hasra - és a probléma megoldva.
Mivel négy gyerekem nött itt fel, ezért valamenynire képben vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!