Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Szerintetek mit jelentenek...

Szerintetek mit jelentenek ezek a beutalók?

Figyelt kérdés

Leginkább azok véleményére vagy tapasztalataira vagyok kíváncsi aki volt hasonló helyzetben.

A kisfiam 2,5 hetes. Pocak fájás miatt ma vittem orvoshoz kapott Lactase Comfort cseppet. Ezen kívül a doki megvizsgálta.

Kaptunk egy beutalót az ilyenkor kötelező ultrahangra, illetve az ortopédiára. A beutalóra az van írva hogy "A csípő veleszületett deformitása, k.m.n." Nekem erről abszolút nem szóltak a kórházba amikor hazajöttünk és igazából most az orvos se mondott semmit. A másik beutaló a neurológiára van "A motoros funkció specifikus fejlődési rendellenességei" Erre annyit mondott hogy gyengébbek az izmai és arra mutatnak majd tornát. Már ha jól emlékszem, mert közbe a gyereket öltöztettem és mások beszéltek a háttérben. Azt mondta hogy nem kell megijedni.

Hát nem kicsit vagyok megijedve, hogy most mi a fene van. Baj van a babámmal? A sírás kerülget.

Hátránya lesz az életben?

Fúú nem tudom könnyen kezelni, persze legbelül tudom, hogy ha nagy baj lenne akkor nem így viselkedett volna az orvos. Legalábbis remélem.

2016. máj. 23. 10:29
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

k.m.n. = lényegében azt jelenti, hogy az adott sérülés, betegség diagnózisa

Szóval ez SEMMIT nem jelent, csak annyit, hogy nézzék meg UH-n, nincs-e a babának vmi vele született deformítása. Ez tök normális dolog, a beutalóra vmit rá kell írni, az én 2 gyerekem beutalóján is ez volt.

A másik meg, hogy gyengébbek az izmai, ezen nem lehet mit nem érteni. Megnézik, aztán ha indokolt, tornáztatni kell.

Ettől még nem lesz semmi hátránya! Meg ha lenne valami, az orvos mondta volna.

Ne ess kétségbe!!!!! :)

2016. máj. 23. 10:37
 2/5 Betu ***** válasza:
Ne ijedj meg!😊A csípőszűréskor nekünk is ezt írtàk rà. Azt fogjàk az ortopédiàn megnézni. A többit nem tudom én pedig most ijednék meg ha nem lenne még 15 hónapos a kisfiam és tudom hogy makk egészséges. Szóval bennünket nem küldtek anno UH-ra, sőt semmilyen màs vizsgàlatra csak az ortopédiâra de azt is csak 3 hónaposan. Pedig hozzàteszem hogy sajnos vàkummal született a kisfiam és még így sem küldtek neurológiàra. A védőnő sem mondott semmit én pedig első gyerekes anya lévén erről nem is tudtam. Na mindegy màr nagy a fiam és semmi baja szerencsére.😁
2016. máj. 23. 10:51
 3/5 Vilcsianyuja ***** válasza:
Csípőszűrésre minden babát el kell vinni 3-4 hetes korában, szerintem te arra kaptál beutalót. A gyengébb izomzat pedig jól fejleszthető, elég gyakori jelenség, ezt sem kell túlaggódnod.
2016. máj. 23. 12:15
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem várd meg, hogy ott mit mondanak. Felesleges most aggódnod.

Nálunk alapból küldenek mindenkit 6 hetesen neonatológiára, 5-8 hetesen csípőszűrésre.

2016. máj. 23. 12:25
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a nyugtatást!
2016. máj. 23. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!