Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Vércsepp a wc papíron? Volt...

Vércsepp a wc papíron? Volt valakinek a gyerkocenek? 5eves

Figyelt kérdés
Lányom elegge széklet visszatartos,napi egy mostanaban megvan,de parancsszora.Sajnos keves rostost eszik es keves tejterméket.Rossz evo.Valoszinuleg eleg kemeny lehet a széklete,bar belepottyanos a wc,igy nemtudom megállapítani.Par hete mar tapasztaltam pici verpottyot a papíron.ket dokinak is mondtam.mindketto szerint a kemeny széklet felsertette.Azota volt par napja megint,picit tobb,két alkalommal. Azert engem idegesít.Mennyi idő alatt gyógyul ez?mivel kenjem?most elkezdtük inni a Laevolacot,az ajánlotta adoki. Mit tehetek meg?Etrenden kivul?Ja es ket napja ejjel sokszor vakarja,felsir hogy csípi a valami a feneket,faj,viszket..olvastam valami feregrol,ugye ez nem az?persze ha nem mulik,kedden doki,de addig is..adjatok tppet,tanácsot,nyugtassatok meg.koszi
2016. máj. 14. 04:06
 1/6 anonim ***** válasza:

Innen és ennyiből nekem is annak tűnik, hogy a kemény széklet sértette fel. Adj neki glicerines kúpot, ez megkönnyíti a kicsusszanàsás a kemény székletnek, amíg nem lesz laza a Laevolactól.

Rostdús étrendet tudnék még javasolni de azt az orvos is elmondta.

Azért fáj és viszket neki alul mert valószínű sebes, én nem gyanakodnék féregre, amíg meg nem oldódik a székrekedése, nyugi! (Ha mégis az lenne, inkább hígabb a széklet, és láthatsz benne petét, férget...persze ha a panaszok nem múlnak el egy idő után sem, akkor vissza a dokihoz, de szerintem kedden még korai, hogy addig begyógyuljon a kislányod feneke.)

2016. máj. 14. 04:58
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha gyümölcsöt nem is eszik, attól még pótolhatod a rostot "titokban" : Keverhetsz az ételébe utifűmaghéjat, amarántot, hajdina lisztet. Nézz ezeknek utána. Nem vagyok megszállott bio, de ezek nagyon hasznsak. Főleg az utifűmaghéj. Azzal pl. lehet sűríteni a főzeléket, vagy fasírtba, akármibe belekeverni.
2016. máj. 14. 06:33
 3/6 anonim ***** válasza:
33%

Azért, mert keményet kakál, és kirepeszti a végbelét.

Amíg csak 1-2 csepp van a papíron, "ne aggódj", nekem volt, hogy első törlés CSAK vér volt, annyira szétmentem ott lenn.

És sebes, plusz pállik, azért csíp. Erre nekem bevált:

- fürdés, szárazra! törlés (én papírral pluszban áttörlöm azt a részt), és azonnal bekenem gyorsan beszívódó testápolóval (vagy babapopsikrémmel)

- minél több időt szabad hátsóval lenni, hogy szellőzzön a környéke (én éjjelre pl. nem veszek bugyit).

A székrekedésre meg folyadék, rostok, a laevolacot felejtsd el, mert hashajtó és hozzászokhat.

2016. máj. 14. 06:45
 4/6 anonim ***** válasza:
Ami még nagyon jó ha az eteleibe keversz egy kiskanál olíva olajat.
2016. máj. 14. 06:48
 5/6 anonim ***** válasza:
(A Laevolac nem hashajtó, hanem széklet lazító és nem lehet hozzá szokni, utolso)
2016. máj. 14. 06:48
 6/6 A kérdező kommentje:
Koszonom a válaszokat.hasznosak!!!
2016. máj. 14. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!