Hasfájás vagy valami más van a háttérben?
5 hetes a kislányom és nagyon síros. Hasfájásra gondolunk, mert síráskor teljesen befeszül és rúgkapál. Szinte mindennap csinálja és az a "baj", hogy 3-4 órán keresztül, egyfolytában. Egyik nap is 12 órából 3 órát aludt, a többit végig sírta (üvöltötte..) A problémám az, hogy már mindent kipróbáltunk, hogy mi lenne jó a babának, ami megnyugtatná (ringatás, meleg textilpelus a hasra, stb..)de egyszerűen semmi sem segít neki, vagy ha találunk egy módszert, azt a következő alkalomnál elfelejthetjük és kezdődik minden elölről. Olyan is előfordul, hogy pl hasa fordítom és megnyugszik és örülünk, de pár perc "alvás" után egyik pillanatról a másikra kezdi elölről. Igyekszem türelmes lenni hozzá,de már a sokadik órában és a sokadik napja már nem megy egyszerűen, már kezdek kimerülni idegileg a tétlenségbe és a kétségbe esésbe...
Két hete adok neki BioGaia cseppeket (gyerekorvos ajánlotta), nem sok változást tapasztalok.
Lehet, hogy más is áll a háttérben? Nektek mi vállt be hasfájás ellen? (Hátha van még valami módszer amit nem próbáltam még ki...)
De azért holnap elviszem orvoshoz is.
Anyatejes vagy tápszeres a baba? Ha anyatejes akkor hagyd el a tejtermékeket, ha tápszeres akkor tápszerváltás segíthet. Ha elhagyod a tejtermékeket akkor is lesz laktóz az anyatejben valahonnan, így a colief csepp vagy lactase comfort csepp is jól jöhet, ami segít lebontani a laktózt.
A széklete egyébként rendben van?
Nekünk az Espumisan csepp jött be annak idején.Igaz volt,hogy háromszor is kellett adnom egy nap de azzal elvoltunk.
Nekünk volt,hogy már nem tudtam vele mit csinálni mert mindenhogy sírt a végén teljesen levetkőztettem,levettem még a pelust is és egyszer csak elhallgatott
Jobbat nem tudok.
Kedves 1. válaszoló!
Anyatejes a baba. Már tejtermékeket sem eszek/iszok, csak reggel 1 dl-t tejes kávénak (3:1) de akkor lemondok inkább erről is. Székletének állaga és színe normális, de van mikor csak este termel, de akkor kiadós mennyiséget.
Köszönöm a tanácsodat, kipróbáljuk.
Kedves 2. válaszoló!
Kipróbáljuk majd az Espumisant is. Minden baba más, tudom, lehet, hogy neki is ez jön majd be.
Egyébként azt is megfigyeltem már a kislányomon, hogy nem szereti a rugit, mert nagyon izgága és folyton "elmászik" benne, pár napja nadrágot adok neki, zoknival és ez jobban tetszik neki.
6 hetes a kisfiam,szinten nagyon nyugi.egesz nap alig alszik.Nekem a tejem keves,nappal probalom kerulni a tapszert,akar fel-egy orankent is mellre rakom,hatha sikerul felhozni a mennyiseget.de delutanra altalaban mar kell egy adag tapszer mert addigra elfarad nagyon es meg sirosabb.akkor alszik egy nagyot,kozben a cickoim is feltelnek.
Nalatok esetleg nem lehet ilyesmi a hatterben?
Jah es a hordiban is el szokott lenni.sokat nem rakom bele de ha mar nagyon kell valamit csinalnom akkor belerakom,kicsit hintaztatom,elalszik es olyankor is van egy fel ora pihi.
De a kozepso gyerkocnel mikor kicsit hasfajos volt,akkor sokat segitett a torna,fel nyomod a labait aztan le,meg biciklizel a labaival.finoman maszirozd a hasijat.hatha.
Sok sikert es kitartas ;)
Az enyém is 5 hetes, fiú, de tápszeres. Ami nekünk még segít, ha a csatos hordozóba rakom (Liliputi újszülött betéttel), illetve van egy rezgős pihenőszékünk, az is jó.
A kisfiam csak új tápszert kapott, nekünk nem javasolt rá még mást szedni a doktornő.
Ja és amit még üzennék: kitartás! Lesz jobb is!
Kedves 3. válaszoló!
Ma voltunk az orvosnál és ő azt mondja, hogy sokat eszik és a laktózt nem tudja feldolgozni, ő is csak annyit mondott, hogy érdemes kísérletezni a cseppekkel. Ma vettünk colief cseppeket, remélem ez használni fog neki.
Próbáltuk mi is a masszírozást és a tornát is, de olyankor nagyon vigasztalhatatlan, de igyekszünk mindent bevetni, amit lehet. :)
Kedves 4. válaszoló!
Nekünk is van egy pihenőszékünk és nagyon szeret benne aludni, és ha nyugodt, akkor szívesebben is van ott, mint a kiságyában :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!