Milyen kötelező orvosi vizsgálatok, betegségek vannak 8 hónapos kortól?
Sziasztok!
Külföldön vállaltam gyereket és hogy őszínte legyek itt senkit nem érdekel a fejlődése. 3hónapos koráig megnézték a súlyát rendszeresen, 1-szer a kutacsát, 1-szer a száját, 1-szer lemérték a fej-,és hosszmérerét, 1-szer a csípőjét. Születése után rögtön a hallását és reflexét.
Azóta semmilyen kötelező vizsgálata nem volt.
Azt se mondták el hogy lehet vinni a súlyát leméretni, amiért elég mérges vagyok mert amikor megtudtam hogy van ilyan lehetőség, akkor már 1 kilóval kevesebb volt a súlya mint kellett volna lennie.
Szóval azt szeretném kérdezni, hogy milyen kötelező vizsgálatok vannak otthon, amit itt kérnem kell majd?
Milyen betegségek vannakbesetleg a fejlődésével kapcsolatban amire nem árt figyelnem, esetleg nehezen észrevehető betegségek?
Nincs semmi.
1-3-6 hónaposan van itthon státusz, majd legközelebb 1 évesen.
"Itt megnézi orvos is a gyerekeket."
Ha nem bírsz magaddal, és berángatod az orvoshoz is, de egyébként nem és havi kötelező tanácsadás sincs.
A védőnő köteles havi egyszer kimenni pofavizitre, de háznál nem mér semmit.
Ha probléma van, csak akkor ér a gyerekhez.
Sehová nem rángattam egyiket sem, kedves kommentelő:)
A védőnő és az orvos együtt rendelnek, és minden babát, gyereket megvizsgálnak, min. 20 éve így működik. Havonta! Tökéletes.
7, 13 és 16 évesek a gyerekeim.
Kedves #4...miért kell ilyen stílusban írni?! Valaki csak nekem akart segíteni.
Nem vagyok kíváncsi a kritizálásokra. Ha te nem azt tapasztaltad amit az előtted író, kérlek normális inteligens emberi hangnemmel írd le a te gondolataidat! Köszönöm!
A többiek válaszát nagyon szépen köszönöm, akkor végülis nem hagytunk ki sokmindent csak a tüdővkörfogatát. Azt lemérem ma itthon ha megtalálom a mérőszallagot.
Kérdező!
Azt kérdezted, hogy milyen KÖTELEZŐ vizsgálatok vannak itthon, ezért "kotyogtam" bele, mert nem azt írják neked.
Ha arra vagy kíváncsi, hogy Mo.-n milyen gyakran viheted orvoshoz a gyereket, amikor gondolsz egyet, akkor módosítsd a kérdésed!
Ha tényekre vagy kíváncsi, akkor:
A stílussal volt problémám.
Köszönöm az iformációt...egyből ott kellett volna megnéznem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!