Hogy van az, hogy a Daedalonetta kúp vényköteles, míg a Deadalon kúp vény nélküli, amikor az utóbbi 4-szer erősebb?
Tudom hogy az egyik gyerek, másik felnőtt.
De semmilyen más gyógyszernél nem találkoztam még ezzel, hogy a felnőtt dózis vény nélküli legyen, míg a gyerek nem.
Pl.: pyrinszármazékok.
Mindenkinek vényköteles, így nem is lehet összekeverni.
Mondjuk nem ugyanezen az alapon, de ott van pl., ha már nők között beszélgetünk, a Canesten hüvelytabletta. Ha külön hüvelytablettát akarsz venni, ami azt hiszem, hogy 6 db-os, az vényköteles, de ha a combi változatát veszed, amihez ugye krém is van, van 3 db-os és 1 db-os kiszerelésben, azt meg megkapod vény nélkül. Erre egyszer a patikus is megjegyezte, hogy még ő sem érti, hogy miért.
A Deadalon-nal kapcsolatban megértem, hisz mondom, nem mindegy, hogy egy gyerekről vagy egy felnőttről beszélünk ilyen mellékhatások mellett. És mint te is írtad, hogy a Deadalon kúp 4-szer erősebb. Pontosan azért, mert akkora hatóanyag van benne, ami kell egy felnőtt számára, míg a gyerekeknek nem ajánlott csak úgy adni, csak ha indokolt, ezért nekik van egy olyan változata, ami a számukra megfelelő erősségű.
A canesten is érdekes.
A deadalonnal csak az a "bajom", hogy annyira identikus, könnyen összetéveszthető, még a csomagolás is ugyanaz, a legtöbb ember pedig azon nem akad fent, hogy nagy a kúp, megfaragja.
Nem én leszek ugyan, aki összekeveri, csak elgondolkodtatott, hogy figyelhetnének jobban a megkülönböztetésre, ha már indokolt ennél a hatóanyagnál az orvosi felügyelet a gyerekeknél.
Köszi a választ! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!