Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Egy éves kisfiam beteg lett,...

Egy éves kisfiam beteg lett, hörghurut. Hogy adjam be neki a gyógyszereket?

Figyelt kérdés
Kap hörgőtágítót, köptetőt, antibiotikumot, nurofent, persze mindez szirup formájában. Eddig mindenféle trükköt bevetettem hogy be tudjam adni neki, de kifogytam az ötletekből. Próbáltam már úgy hogy mikor etetem és nyitja a száját gyorsan beadtam neki de ez már nem nagyon működik, bevetettem apát is, de már ez sem használ. Nem lehet átvágni. Ti hogy oldanátok meg ezt a helyzetet?

#Hörghueut
2016. ápr. 15. 15:19
 1/8 anonim ***** válasza:

Gyümölcslébe? Teába? Tápszerbe? Kakaóba?

Én anno ilyenekbe kevertem bele.

2016. ápr. 15. 15:30
 2/8 anonim ***** válasza:
Iszik valamit cumisüvegből? Én úgy oldottam meg,hogy felszívtam fecskendőbe a szirupot, tápszer előtt csak a cumisüveg fejét adtam a szájába, gyorsan belenyomtam a fecskendőből a szirupot, megitta, aztán egyből rátekertem az üvegre a fejet és mehetett a tápi.
2016. ápr. 15. 15:49
 3/8 anonim ***** válasza:

Csak úgy tudod, hogy belekevered valamibe, amit megeszik. Pl. babán pürébe, de nem kell nagy adagot csinálni, csak picit, hogy elvegye a gyógyszer ízét.

Ha ez sem megy, akkor háton fekve nurofenes adagolóval tudod a szájába adni.

2016. ápr. 15. 16:00
 4/8 A kérdező kommentje:
Próbáltam ételbe is belekeverni de megérzi és akkor már inkább nem eszik. Az italába már nem is próbálom belekeverni mert akkor inni se fog. Így is úgy kell beleimádkozni pár falatot , hogy egyen, de előtte még azt is megnyalja , hogy van e benne gyógyszer, pedig előtte nagyon jó evő volt.
2016. ápr. 15. 16:16
 5/8 anonim ***** válasza:
Fecskendovel probaltad?
2016. ápr. 15. 17:03
 6/8 A kérdező kommentje:
Már mindennel próbáltam. :(
2016. ápr. 15. 17:25
 7/8 anonim ***** válasza:

Nurofenes fecskendővel.

Oldalra nyomod be neki a szájába, mert onnan nem tudja úgy kiköpni- nekünk a gyerekosztályos nővérek mutatták így.

2016. ápr. 15. 18:21
 8/8 anonim ***** válasza:
Igen, erre tenyleg csak az megoldas, ha a Nurofenes felszivoba vagy rendes fecskendobe téve a szájába oldalra, de nem elore befecskendezed. Szájon át adando vedoltasokat evekig igy adtam be, sose kopkodte ki gyerek. Bar minimalis "eroszak" szukseges a gyogyulas erdekeben. Ha italba, etelbe kevered, utana se enni se inni nem akar majd.
2016. ápr. 16. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!