Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Hörghurut után tényleg lehet...

Hörghurut után tényleg lehet laza a széklet?

Figyelt kérdés

Másfél hete kaptunk el a hörghurutot a baba széklete már másnap nyálkás volt, doktornő szerint normális. Nagyjából ezután nem rendeződött a baba széklete, sőt, hasmenéses állagú, volt napi 4 de napi 1-2 az átlag. Nekem is megy a hasam, a férjem se áll tőle messze, mind a 3-an beleestünk ebbe az egészbe. Vírusos hörghurut egyébként, azt hallottam lehet ilyen a széklet hörghurut után igaz ez? Vagy valószínűbb, hogy mást is benyeltünk ezzel együtt? Okozhat ez puffadást a babának?

6 hónapos egyébként mást nem eszik mert nem haladok így sehogy..

2016. ápr. 12. 19:45
 1/6 anonim ***** válasza:

Antibiotikumot nem kapott véletlenül rá? Mert maga az antibiotikum okozhat ilyet, pláne, ha valaki nem ad vagy szed mellé probiotikumot. Meg még ez mellett is jelentkezhet, és a puffadás is.

Illetve lehet ez mellett, hogy valamilyen hasmenéses vírust is beszedtetek mellé, maga egy légúti megbetegedés legyengítheti úgy az immunrendszert, hogy utána sokkal fogékonyabb lesz más kórokozók elkapására. Nektek meg simán átadja.

2016. ápr. 12. 20:08
 2/6 A kérdező kommentje:

Ő kapott antibiotikumot mellé adtam neki normaflore-t, mi nem szedtünk semmit és mégis így jártunk mi is. (Az én dokim mondta, hogy vírus egyébként.)

Úgy emlékszem múlt hét kedd körül kapta az utolsó adagot antibiotikumból. Normaflore-t még adtam utána egy pár napig de annak is több napja.

De ha vírus okozná a nagyon híg székletet akkor nem lenne durvább a hasmenés?

2016. ápr. 12. 21:00
 3/6 anonim ***** válasza:

Ez nem vírusos volt! A vírusra ugyanis nem írnak fel antibiotikumot. Az antibiotikum baktérium ellen jó és általában egy ilyen jellegű légúti megbetegedést, amit írtál is, baktérium szokott okozni.

Viszont ettől függetlenül elkaphatott valamelyikőtök egy hasmenéses vírust, amit átadtatok egymásnak és most azért ez a bajotok. Szerintem ennek a két betegségnek semmi köze nincs egymáshoz!

2016. ápr. 13. 18:45
 4/6 anonim ***** válasza:

Amúgy meg a hányás-hasmenéses vírusoknak is van több fajtája, van, ami nem okoz olyan durva tüneteket, meg emberfüggő is, hogy kinél hogy jön ki.

Nekem volt már olyan gondom, hogy csak ment a hasam, meg volt olyan is, hogy 4 napig az ágyból nem tudtam felkelni és ügyeletet kellett hívni hozzám.

Illetve múltkor is valami hasonlóba estünk bele a férjemmel, neki ment a hasa is rendesen, meg 1 napra ágynak esett, nekem meg csak hányingerem volt, de nem ment a hasam és én is 1 napra ágynak estem, a kisfiunknak meg semmi baja nem volt.:)

2016. ápr. 13. 18:47
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nem erre kapta a gyógyszert hanem húgyúti fertőzésre. Egy keddi nap vittem babát is a lelettel és ott kaphattuk el, 2 nap múlva jött ki rajta, rajtunk valamivel később. Az antibiotikum jó légúti betegségekre is szóval azt nem tudom, hogy amúgy írtak volna-e fel neki.

Engem viszont simán elengedett az orvosom azzal, hogy ez vírus. Van elvileg ennek is vírusos formája.

Már most szerencsére visszaállt a pelenka tartalma az eredetire.

2016. ápr. 14. 09:10
 6/6 anonim ***** válasza:

Akkor szerintem az antibiotikum volt a gond és attól volt a laza széklet és most meg helyreállt a normál bélflóra egyensúlya.

Annak meg örülök, hogy minden oké veletek!:)

2016. ápr. 14. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!