Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » 12 napig tartó láz? Mennyire...

12 napig tartó láz? Mennyire normális ez?

Figyelt kérdés

Hét éves a gyerekem. Influenzás volt, de már 12. napja lázas. Nem egyfolytában, de napi egyszer még mindig 38 fölé megy neki, sokat alszik. Sokat fogyott, enni nem akar, inni azért iszik. Két napja látta a doki, de nem mondott rá "semmi különöset".. Adjam neki a Nurofent, tea és pihenés...

Én rettenetesen aggódom. Volt már valaki így?

2016. márc. 3. 13:40
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
66%
A Cataflam nem lázcsillapító.
2016. márc. 3. 14:13
 12/23 A kérdező kommentje:

Budapest

Ti merre vagytok?

2016. márc. 3. 14:14
 13/23 A kérdező kommentje:
Egyébként a gyógyszerész adott a férjemnek Panadol Baby-t is (?!) lázcsillapításra, de az semmit sem ért! Két tized fokot húzott le másfél óra alatt. Nehéz ezt kitalálni hogy mi a jó. Nekünk a Nurofen mindig tökéletesen működött. Ettől függetlenül.. A Cataflam csepp betegtájékoztatóján nem látom, hogy az lázcsillapító is lenne, de lehet hogy van benne valami...
2016. márc. 3. 14:16
 14/23 anonim ***** válasza:
18%
Szerintem ez nem normális, erre már antibiotikum kellett volna. És de, a Cataflam csepp lázcsillapító.
2016. márc. 3. 14:18
 15/23 A kérdező kommentje:

Lehet hogy ma kapunk antibiotikumot.. :( De négy hete a tüdőgyulladásra is kapott Augmentint.

Kicsit ki vagyok bukva.. Köszönöm hogy írtatok! :)

2016. márc. 3. 14:18
 16/23 A kérdező kommentje:

"Milyen típusú gyógyszer a Cataflam cseppek?

A Cataflam 15 mg/ml belsőleges szuszpenziós cseppek (továbbiakban: Cataflam cseppek) aktív hatóanyaga a diklofenák-rezinát.

A Cataflam cseppek az ún. nem-szteroid gyulladásgátló (NSAID) gyógyszercsalád tagja. A nem-szteroid gyulladásgátlók fájdalomcsillapító és gyulladásgátló hatással rendelkeznek.

Milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Cataflam cseppek az alábbi állapotok rövid távú kezelésére alkalmazható 1 éves, vagy idősebb gyermekeknél:

- Rándulás, húzódás és egyéb sérülések.

- Műtétet követő gyulladás és fájdalom.

- Fül, orr és garat fertőzéseiben (kiegészítő kezelésként).

A láz önmagában nem javallat a készítmény alkalmazására.

A Cataflam cseppek készítmény elsősorban gyermekek kezelésére szolgál, de a kezelőorvos bizonyos esetekben felnőtteknek is felírhatja."

Itt nem írja a Cataflamról, csak hogy önmagában a lázra nem javallott.. Persze itt a láz valamitől van.. Lehet hogy azon keresztül hatásos is lehet akár..

2016. márc. 3. 14:20
 17/23 anonim ***** válasza:
0%

Nem vagyok gyógyszerész, de a Cataflam csepp nálunk a leghatásosabb gyógyszer lázas megbetegedés esetén. Annyi csepp kell, amennyi kg a gyermek. És az ára is nagyon jó, hátránya, hogy hűtőben kell tartani.

Legutóbb 40,5 fokos láza volt a fiamnak, 30 perc (!) alatt levitte 38-ra, egy óra múlva meg már teljesen jól volt a gyerek.

Lehet, hogy nem kifejezetten lázcsillapító, de nagyon hatásos.

2016. márc. 3. 14:23
 18/23 anonim ***** válasza:
32%
14-es vagyok. A Cataflam nagyon hatásos lázcsillapító, én csak azért nem nagyon szeretem, mert lassan hat a fiamnál. Viszont tartósan leviszi a lázat, az biztos.
2016. márc. 3. 14:39
 19/23 anonim ***** válasza:

Kislányomnak 6 napig volt nagyon magas láza szinte folyamatosan, mert alig vittem neki 38 alá, már újra elindult felfelé. A 6. napon visszavittem, a doki azonnal írta a beutalót tüdőröntgenre, de szerencsére nem igazolt tüdőgyulladást, "csak" hörghurutot. Kapott antibiotikumot, 3 nap múlva teljesen jól volt.

Kisfiam is itthon van a suliból, nála még csak hőemelkedés van, de 1 gyerek kivételével az egész osztálya beteg.

Gyors gyógyulást kívánok a gyerkőcnek!

2016. márc. 3. 15:46
 20/23 anonim ***** válasza:
Amikor az é kisfiam volt influenzás, antibiotikum mellett is 10 napig volt lázas! 2 adag Augmentin Duót evett meg! Tudom, h ez nem vigasztal, de ha még nem kapott rá antibiotikumot, akkor talán nem is olyan rossz az arány.
2016. márc. 3. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!