Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » 12 napig tartó láz? Mennyire...

12 napig tartó láz? Mennyire normális ez?

Figyelt kérdés

Hét éves a gyerekem. Influenzás volt, de már 12. napja lázas. Nem egyfolytában, de napi egyszer még mindig 38 fölé megy neki, sokat alszik. Sokat fogyott, enni nem akar, inni azért iszik. Két napja látta a doki, de nem mondott rá "semmi különöset".. Adjam neki a Nurofent, tea és pihenés...

Én rettenetesen aggódom. Volt már valaki így?

2016. márc. 3. 13:40
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
7 napja lázas az enyém és az osztály 80%-a :( Iszonyú agresszív vírus. Bár mi kaptunk antibiotikumot, mert köhögött csúnyán is. De ennyi. Szerintem visszaviszem, mert fáj a mellkasa, de könnyen lehet az erős ugató köhögéstől.
2016. márc. 3. 13:44
 2/23 A kérdező kommentje:

Ó szegénykém.. :( Jobbulást Neki!

Nem gondoltam hogy ennyire agresszív. Már két hete vagyunk itthon, én betegállományban.. :(

Az enyémnek is fájt a mellkasa, a köhögéstől bizony.

Nagyon ijesztő ez a 12 napos láz..

2016. márc. 3. 13:45
 3/23 anonim ***** válasza:
0%

Nurofent írtak fel egy 7 évesnek???? Te jó ég.

Az én 6 éves fiamnak évek óta a Cataflam csepp a bevált láz-, fájdalom-csillapító.

Egyébként én 39 fokig nem csillapítom a lázat. Az a szervezet természetes védekező mechanizmusa, ami jelzi az immunrendszer helyes működését. Túl van misztifikálva a láz, és nem kéne belőle ekkora ügyet csinálni. A mi orvosunk mindig csak annyit mond, ha azzal megyünk, hogy a gyerek 40 fokos lázas: "Nagyszerű, anyuka, a gyermeke immunrendszere működik!"

2016. márc. 3. 13:52
 4/23 A kérdező kommentje:

:) Végül is a láz az immunrendszert erősíti, az igaz.. De ennyi ideig húzódik? :(

Nem is tudtam hogy a Cataflam lázat is csillapít. Azt hittem, az csak fájdalomcsillapító.

Egyébként nem vagyok aggódós anyuka, de most ez kissé idegesít már. :)

Jobbulást minden betegnek! Köszönöm a válaszokat! (Utánanézek ennek a Cataflamnak!)

2016. márc. 3. 13:55
 5/23 A kérdező kommentje:
Egyébként igen, én is gondolkodtam ezen, hogy nem kéne csillapítanom a lázát, csak ő már 38 foknál is tök elesett, alszik, bágyadt.. minden baja van.
2016. márc. 3. 13:57
 6/23 anonim ***** válasza:
78%

Akkor kell csillapítani a lázt, amikor elesett. Jól csináltad. Volt, hogy 39,2-nél sem csillapítottam, mert szaladgált. De volt, hogy 38-nál bizony kellett a lázcsillapító.

Más:mi a baja a nurofennel? Én is azt adom az iskolásnak, algopirinnel felváltva. Csak nem a szirupot, hanema felnőtteknek való szájban diszpergáló tablettát. Tökéletes ilyenkor az ibuprofén. Nálunk jobban bevált, mint a panadol pl.

Akkor nem sok jó kilátásunk van. Elhiszem , hogy aggasztó. Én is most is már aggódok. Nagyon sokszor extrém magas volt a láza az elmúlt napokban.

Kitartás!

2016. márc. 3. 14:00
 7/23 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem vidd másik orvoshoz 12 nap nagyon sok, a mi háziorvosunk nagyon antibiotikum ellenes azt szokta mondani max 7 nap, utána már bakteriális fertőzés lehet, vidd fül orr gégészetre oda nem kell beutaló, még tüdő gyulladása is lehet.
2016. márc. 3. 14:02
 8/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm, aranyosak vagytok!

Ma megint lemegyünk este hozzá! (Elvileg holnaptól már mehetett volna suliba.. de hát..nem!)

40,6 is volt az első napokban neki a láza!!! Most épp "csak" 38,5.. rettenetesen elesett, így a 12. napon. Fél 11-ig aludt reggel. Most megint alszik.

2016. márc. 3. 14:05
 9/23 A kérdező kommentje:

Tüdőgyulladása négy héttel ezelőtt volt!!!! :(

Járt egy hétig, aztán egy hét múlva influenza!! Most nem tudom mi ez megint.. De a tüdejét két napja is nagyon meghallgatta és azt mondta hogy az nem! (Legalább ennyi jó hír) :)

2016. márc. 3. 14:06
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Fú nálunk is pon így volt. Bár én csak 40,2-ig mértem, frászt kaptam, kivettem a lázmérőt és azonnal tekertem be. Melyik megyéből írsz?
2016. márc. 3. 14:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!