Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » 10 hetes babámnak 38 fokos...

10 hetes babámnak 38 fokos láza van. Férjemmel influenzások vagyunk, szintén lázzal. A gyerekorvos azt mondta, hogy várjunk meg a látom kívül más tünetet, mert lehet, hogy fogzik. Szerintetek bemenjünk vele a kórházba?

Figyelt kérdés
2016. febr. 23. 11:25
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Hát a doktornőnk ügye azt mondta,hogy várjunk holnapig hátha lesz más tünet is. Addig adjam a kúpot..
2016. febr. 23. 12:07
 12/17 anonim ***** válasza:
Ez így szerintem rendben van. Ha lesz más tünete, az alapján el tud indulni hogy mit érdemes adni neki.
2016. febr. 23. 12:42
 13/17 anonim ***** válasza:

Per pillanat tényleg nem tudsz többet tenni, mint lázat csillapítani (figyelj a lázcsillapítók adagolási utasítására!) és folyadékot pótolni (gyakrabban szoptatni ha szoptatod).

Kiakasztó, amikor a gyerek először beteg, főként ha ilyen kicsi még, kitartás. Remélem holnapra jobban lesz.

2016. febr. 23. 12:42
 14/17 Vilcsianyuja ***** válasza:

Tényleg korai még ez a láz 10 hetesen, de ennél többet nem tehetsz most. Figyelni kell, nehogy szövődmény legyen. Ha nem múlik a láz, 2-3 nap múlva akkor is visszavinném a gyerekorvoshoz, ha más tünete nem lesz. De kórházba menni szerintem teljesen felesleges. Max. ott összeszedtek egy másik jó kis fertőzést, aztán még nagyobb lesz a baj.

Figyelni kell, hogy eleget szopjon/igyon, nehogy kiszáradjon. Nem tudom, hogy a 38,1 hogyan értendő, popsiban mérted, és levontad a fél fokot? Popsiban mért 38,5-ig (levonás után tehát 38 fokig) nem is kell lázcsillapítás.

2016. febr. 23. 13:49
 15/17 A kérdező kommentje:
Ma délelőtt lázasodott be,figyelgettük tegnap is,így,hogy mi is betegek vagyunk,de eddig nem volt. Popsiban mértük neki,38,6. Így ugye 38,1. 3 órája kapta a kúpot,most néztem, 37,3-ta levitte,de elég bágyadt szegénykém. Köszönöm a válaszokat. Én sem szívesen vinném a kórházba. Reméljük jobban lesz. Nagyon aggódunk. Első babánk..
2016. febr. 23. 14:09
 16/17 anonim ***** válasza:
Ha tápszeres akkor adjál neki mellé sok folyadékot, nehogy kiszáradjon. Ha anyatejes akkor nem kell, elég az anyatej. Jobbulást :)
2016. febr. 23. 14:23
 17/17 anonim ***** válasza:

Tetszik a fogzik indok. A fiam 10 napos kora óta úgy nyáladzik, hogy nem győzőm öltöztetni, mindig azt mondta mindenki, hopp, holnap foga. 10 hónapos 1 darab sincs. Vannak orvosok akiknek a fogzás a mániája, és nagyon sok mindent belel lehet magyarázni/ráfogni a fogzásba.

Nekem legutóbb azt is mondták 38 fokig ne csillapítsam a lázát sem. Köszi, mindenki mást mond.

Használj lázcsillapítót, és éjszakára jobban figyeljetek rá, mert a takaró alatt változhat az állapota, ha lehet és van használj légzésfigyelőt, illetve este is mérd neki a hőjét többször. Ha nem változik érdemes bemenni vele a kórházba.

2016. febr. 23. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!