10 hetes babámnak 38 fokos láza van. Férjemmel influenzások vagyunk, szintén lázzal. A gyerekorvos azt mondta, hogy várjunk meg a látom kívül más tünetet, mert lehet, hogy fogzik. Szerintetek bemenjünk vele a kórházba?
Per pillanat tényleg nem tudsz többet tenni, mint lázat csillapítani (figyelj a lázcsillapítók adagolási utasítására!) és folyadékot pótolni (gyakrabban szoptatni ha szoptatod).
Kiakasztó, amikor a gyerek először beteg, főként ha ilyen kicsi még, kitartás. Remélem holnapra jobban lesz.
Tényleg korai még ez a láz 10 hetesen, de ennél többet nem tehetsz most. Figyelni kell, nehogy szövődmény legyen. Ha nem múlik a láz, 2-3 nap múlva akkor is visszavinném a gyerekorvoshoz, ha más tünete nem lesz. De kórházba menni szerintem teljesen felesleges. Max. ott összeszedtek egy másik jó kis fertőzést, aztán még nagyobb lesz a baj.
Figyelni kell, hogy eleget szopjon/igyon, nehogy kiszáradjon. Nem tudom, hogy a 38,1 hogyan értendő, popsiban mérted, és levontad a fél fokot? Popsiban mért 38,5-ig (levonás után tehát 38 fokig) nem is kell lázcsillapítás.
Tetszik a fogzik indok. A fiam 10 napos kora óta úgy nyáladzik, hogy nem győzőm öltöztetni, mindig azt mondta mindenki, hopp, holnap foga. 10 hónapos 1 darab sincs. Vannak orvosok akiknek a fogzás a mániája, és nagyon sok mindent belel lehet magyarázni/ráfogni a fogzásba.
Nekem legutóbb azt is mondták 38 fokig ne csillapítsam a lázát sem. Köszi, mindenki mást mond.
Használj lázcsillapítót, és éjszakára jobban figyeljetek rá, mert a takaró alatt változhat az állapota, ha lehet és van használj légzésfigyelőt, illetve este is mérd neki a hőjét többször. Ha nem változik érdemes bemenni vele a kórházba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!