Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Van itt olyan anyuka aki...

Van itt olyan anyuka aki baranyhimlos lett es a baba nem kapta el?

Figyelt kérdés
en nagyon szenvedek tole, s olyan jo lenne, ha a 4 honapos babam nem kapna el
2016. febr. 17. 12:42
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Pedig valószínűleg el fogja, kb. két hét a lappangási idő. A jó hír viszont az, hogy a legtöbb esetben a gyerekek sokkal könnyebben viselik, mint a felnőttek!

Az én lányom egy évesen kapta el az apjától a bárányhimlőt. Apa tanító, a suliban szedte össze. Őt felnőttként nagyon megviselte, magas láza volt, elesett volt, szenvedett a viszketéstől kegyetlenül (én javasoltam a dokinak, hogy írjon fel neki antihisztamint, és segített is).

A gyereken 2 hét után jöttek ki a pöttyök, és ezen kívül semmi. Végig láztalan volt, jókedélyű. A pöttyökre kapott egy speciális habot, ami enyhítette a viszketést, de engedte szellőzni a bőrt. Abszolút nem viselte meg a fertőzés.

(Természetesen lehetnek szövődmények felnőttnél is, gyereknél is, de az általános tendencia az, hogy a gyerekek jobban viselik.)

2016. febr. 17. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!