Van itt olyan anyuka aki baranyhimlos lett es a baba nem kapta el?
Pedig valószínűleg el fogja, kb. két hét a lappangási idő. A jó hír viszont az, hogy a legtöbb esetben a gyerekek sokkal könnyebben viselik, mint a felnőttek!
Az én lányom egy évesen kapta el az apjától a bárányhimlőt. Apa tanító, a suliban szedte össze. Őt felnőttként nagyon megviselte, magas láza volt, elesett volt, szenvedett a viszketéstől kegyetlenül (én javasoltam a dokinak, hogy írjon fel neki antihisztamint, és segített is).
A gyereken 2 hét után jöttek ki a pöttyök, és ezen kívül semmi. Végig láztalan volt, jókedélyű. A pöttyökre kapott egy speciális habot, ami enyhítette a viszketést, de engedte szellőzni a bőrt. Abszolút nem viselte meg a fertőzés.
(Természetesen lehetnek szövődmények felnőttnél is, gyereknél is, de az általános tendencia az, hogy a gyerekek jobban viselik.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!