Az aerius oldat megfelelő gyógyszer egy gégehurutos, száraz köhögéses gyereknek?
Az Aerius valóban allergia gyógyszer, a lányom azt szedi. Nem értem miért azt írta fel nektek a doki köhögésre.
Én köhögés esetén vagy lándzsás útifű szirupot szoktam adni, vagy ha durvább kell, akkor Prospan szirupot.
Nem adott rossz gyógyszert az orvos.
Ugyanis bár az Aeris egy allergia gyógyszer, de egy sima megfázásos betegségnél is egy csomó olyan folyamat lejátszódik a szervezetben, pl. száraz, irritáló köhögés, orrnyálkahártya duzzanat, stb., ami egy allergiás beteg esetén, így ezeket a tüneteket egy allergia gyógyszer egy nem allergiás megfázásos megbetegedés esetén is csillapítja.
Tehát bár a nevében allergia gyógyszer, de ez ne tévesszen meg, alkalmazható különböző megfázásos tünetek enyhítésére egy nem allergiás beteg esetén is.
Viszont nem csak ez az egy, ami alkalmazható. Ha úgy látod, hogy le van tapadva a váladék, akkor kell köptető is, nem elég magában az Aeris. Akkor napközben valamilyen köptető kell, vagy inhalálás. Viszont semmit ne adj neki addig, amíg orvos nem mondja!
Illetve sok esetben pl. attól kapja el éjszaka a gyereket a köhögés, mert mondjuk az orrváladék csorog le neki fekvés közben a torkán, ezt úgy lehet megelőzni, hogy lefekvés előtt, befújsz neki tengervizes orrspray-vel és kiszívod neki porszívóval, illetve oldalra fekteted.
Illetve ilyen esetben, ha le van tapadva, vagy besűrűsödve a váladék, akkor napközben mehet a váladékoldás köptetővel, éjszakára meg lehet köhögéscsillapítót adni, viszont mondom, ezt mind-mind úgy, hogy orvos látta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!