Szombat este be kellett jönnünk a gyerekosztályra, krupp szerű(de nem kruppos) köhögéssel. Másnap már nem köhögött, csak picit este, azt mondták, nem kell a hideg köd, ma reggel mehetünk haza. Vizit után közölték minden vizsgálat nélkül, hogy maradunk, acc-t kap. Az lenne a kérdésem, hogy hazavihetem e saját felelősségre? Otthon is le tudom venni a fűtést, adhatok köptetőt, .... Itt pár anyuka beszélte, hogy kell a kórháznak a 3 nap.. De miért? Nem vagyok felelőtlen, de vizit előtt még a nővérek is mondták, hogy biztosan haza fog engedni a főorvos és mégsem...
2016. febr. 1. 10:54
1/6 anonim válasza:
Saját felelősségedre, ha nincs életveszélyben, bármikor hazaviheted. A 3 napot valószínűleg a finanszirozás miatt mondták. Az OEP minimum napokat ad meg a betegségcsoportoknak és ha azt nem érik el nem kapják meg érte a pontot (pénzt). Mivel a kórházaknak ebből kellene fenntartaniuk magukat oda kell, figyelniük erre is. Sajnos az oep finanszírozás a legtöbb esetben köszönő viszonyban sincs a költségekkel :((
2016. febr. 1. 11:00
2/6 anonim válasza:
Félve szokták megemlíteni, de felvetheted nekik, hogy papíron benn maradtok.
Amikor a nagyobb fiam volt benn, másnap már nagyon jól volt, evett, ivott, játszott, a doktornő mondta, sajnos, az oep nem hiszi el, hogy a gyerekek amilyen gyorsan ledőlnek a lábukról, olyan gyorsan rendbe is jönnek. Óvatosan megemlítette a papíron maradást, én rögtön beleegyeztem, és ha szükséges visszük vissza. A negyedik napon egy kontrollra kellett visszamenni, akkor kaptunk zárójelentést is.
2016. febr. 1. 11:05
3/6 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor ha hozzák az ebédet, be is jelentem. Amikor torokgyulladása volt, akkor 100x rosszabbul szólt a köhögés, otthon mégis meggyógyult :) az már csak hab a tortán, egy 6 éves gyerkőccel egy ágyon kell feküdnöm úgy, hogy a kórterem üres, és van benne 3 felnőtt ágy, és 3 kisebb ágy...
2016. febr. 1. 11:15
4/6 anonim válasza:
Pontosan ilyen helyzetben voltam, én elolvastam a kifüggesztett rendeletet a folyosón.
Ha első kruppos roham, akkor az potenciálisan életveszélyes, ergo nem lehet saját felelősségre hazavinni a gyereket.
Ha a szabályokat megkerülve mégis hazaengedik és otthon befullad, akkor a kórház perelhető lenne, jogosan. Így ők egy rendeletet tartanak be ezzel.
2016. febr. 1. 11:15
5/6 A kérdező kommentje:
Elírtam, bocsi. 5 éves
2016. febr. 1. 11:16
6/6 A kérdező kommentje:
De nem kruppos. Krupp szerű köhögés. Egy gégészeti vizsgálat se szükséges szerintük. Szerintem meg nem ártana, ha már annyira nagyon életveszélyes lenne. Orra nem folyik, nem lázas. Meg sem vizsgálják..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!