Mitől köhög a gyermekem?
6 èves kisfiam karácsonykor kezdett köhögni. Mindjárt aznap vettem neki köptetőt - Rhinathiolt - , 2 nap után abba hagytuk, mert már nem volt mit felköhögni.
El is voltunk 4-5 napig, majd újra kezdte, de száraz köhögéssel. Arra nem adtam semmit, mert "csak" reggel, meg délután köhögött, kb 15 percig.
Kb 1 hét után a reggeli köhögése hurutos lett, a délutáni száraz maradt. Ekkor a mèzet adtam neki, hisz az jó nyákoldó. Gyógyszert nem mertem, mert nem volt egyértelmű a köhögés.
Aztán az egyik este nagyon száraz köhögés jött rá, szinte roham szerűen. Másnap elvittem orvoshoz, bár azt mondta, nincs nála lerakódás, felírt neki Spiropent + ACCt. Ezeket 2 nap után abba hagytuk, mert annyira ingerelte a gyerkőcöt, hogy azt hittem, megfullad.
Azóta is köhög, ugyan úgy reggel, ill. dèlután kb 15 percben. (de azt nagyon)
Az oviban is néha köhint csak.
Torka nem fáj, láz nincsen, nem náthás...
Mitől lehet ez? Mit adjak neki, hogy végre elmúljon?
Megjártuk az orvost - ismét hiába.
Àtvizsgálta újra, majd most is közölte, hogy nincsen lerakódás s nem látja okát, mi okozhatja. Megragadva ezt a gondolat menetét, elő hozakodtam az itt elhangott tippekkel,de elengedte a füle mellett, s újra csak azt mondta, nem indokolja semmi a köhögését és felírt egy másik köptetőt.
Haza felé vettem egy hideg párásítót + salvus vizet, otthon első dolgom volt beüzemelni. Először kicsit megijedtem, mikor köd lepte be a házat, de kit érdekel, a " délutáni köhögés" elmaradt!!! :-)
Úgy tűnik (kopp, kopp), valóban egy ilyen bagatell dolog (száraz levegő) kínozta szegénykémet már egy hónapja...
Köszönöm a segítő hozzá szólásokat! <3
Igen, valóban segítettetek, a gyermekem azóta is rendben van!
És ha vki itt kér segítséget, nem feltétlenül jelenti azt, hogy egy felelőtlen szülő, aki lusta orvoshoz vinni a gyerekét.
Jó, hogy van egy hely, ahol az ember megoszthatja a tapasztalatait!
Köszönöm nektek!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!