1 év körüli gyermek estén milyen vizsgálatokat végez egy gastroenterológus?
Huhh erre én is kíváncsi lennék. Az enyém is 1 éves, kedden megyünk először gasztrora, ha addig nem ír neked senki akkor majd én válaszolok.
Mondjuk az enyém úgy néz ki refluxos azért megyünk. Én nem foglalkozom a 3 órás intervallumokkal mert a refluxosoknak azt írják inkább sűrűbben egyenek kevesebbet. Az enyém kibírná az éjszakát kaja nélkül, azzal van gond hogy sokszor felkel mikor visszajön a kajája (vagy a gyomorsav, fene tudja).
Felesleges vizsgálatok nak nem teszik ki a picit. Lesz súly, magasságmérés (de ha most voltatok a védőnőnél és viszed a kiskönyvet lehet ezzel sem zaklatják) megnézik a bőrét (kiütéses, száraz-e), nézik a pocakját. Esetleg egy vérvételre készülhettek lelkileg, de nem biztos, hogy kérnek (egyébként ebben a korban még szinte észre sem veszik, főleg, ha nem volt korábban)
Leginká kikérdeznek. Milyen baba volt, mit evett, mit mikor vezettetek be, mióta vannak tünetek...
Az éjszakai evésbe nekünk nem szóltak bele. Én mentegetőztem miatta (mert a gyerekorvosnak nem tetszett), de azt mondták ha kéri adjam. Nemcsak oka, hanem tünete is lehetne egy problémának.
Valószínű diétát fognak javasolni. (első körben a tejet szokták kiiktatni, írnak ki spec tápszert, kaptok ajánlásokat) 1-2 hónap múlva visszahívnak, akkor megbeszélitek van-e változás. Ha van javulás tartjátok a di3tát, ha nincs javasolnak mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!