Másfél-két éves gyereketek hogyan viszonyul a orrszívóhoz és más, gyógyászati "segédeszközökhöz" (pl. Baby inhaler)?
Baby inhaler néven a kisgyerekeknek alkalmazott asztmapumpa-kiegészítőre gondoltam, ilyen:
A párnás végét kell az arcára nyomni, a másik végén meg a pumpából nyomogatni a porlasztott cuccot.
2 éves most a fiam, ő nagyon szereti az orrszívót, még akkor is, ha elég náthás és oda van, mindig mondja, hogy "csiki", csikizi az orrát, és nevet...
Az inhalálós nálunk semleges, szerencsére nem használjuk sokat.
A porszívós orrszívótól rosszul van a lányom, végig üvölti és csapkod, rugdalózik egyhuzamban.
Az inhalert 5 hónapos kora óta naponta használjuk, semmi gondja nincs vele, megszokta, engedi. Az inhalátort dettó, most 2 éves, már egyedül is meg tudja csinálni magának.
Akésőbb érkezők kedvéért, mert anno én is összekevertem a két eszközt: az inhalátor általában Salvus vizet (vagy esetleg mást) porlaszt. Azt csutorával vagy maszkkal kell belélegeztetni a gyerekkel. Kruppos, vagy egyén légúti betegségeknél szokták ajánlani.
Míg a baby inhaler kifejezetten asztma gyógyszer bejuttatására alkalmas. Nagyobb gyerekek, felnőttek, már magát az asztmapipát szívják meg (ők tudnak mély levegőt venni, miközben megnyomják és kibocsátja a porlasztott hatóanyagot), de bizonyos kor alatt ez még nem megy, ezért kell ez a kisegítő eszköz, amit feljebb linkeltem képpel. Hasonló a nevük, eleinte engem is megkevert, így megértem, ha valaki nem erre asszociál.
6-os vagyok
Nagyjából addig keveri az ember, míg nincs szüksége rá. Nálunk a baby inhaler-t hörgőgyulladás miatt kellett használni, az inhalátort pedig krupp esetén.
Én is később érkező vagyok, és sajnos nagyon jól tudom, hogy mi a különbség köztük.
2 asztmás gyerekem van, 2 és 4,5 évesek, mindegyiküknek állandó gyógyszere a Flixotide, illetve a Ventolint is rengetegszer fújtam már nekik. Elképzelheted hányszor volt a kezemben már a baby inhaler, illetve az inhalátor is sokszor előkerül nálunk. A nagyobbik kislánynál már Volumaticot is használunk, neki ez is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!