Tejallergiás gyerekek anyukái, nektek kit mondott az orvos az allergia kinövésének esélyeiről? Mikorra nőheti ki a gyerkőc?
Engem is riogattak ezzel a 6 évvel, bár nekünk anno úgy mondták,hogy arra azért a legtöbb ki szokta.
A fiamnál 14 hónaposan diagnosztizálták, és 3,5 évesen nőtte ki.
Nem mindegy, hogy milyen tejallergiás. Tejcukor vagy tejfehérje. Az enyém tejfehérje allergiás, ami nála ekcémát okoz. 4 éves, de "még" nem nőtte és nem is sok esély van rá. Vannak időszakok amikor jól van (értsd úgy nincs tünete, ekcéma, hígabb széklet), van amikor erősen kijön rajta. Teljesen nem tudjuk kizárni a tejterméket az életéből, pedig amit lehet megteszünk (de pl sok növényi vaj is tartalmaz tejfehérjét :() És elég válogatós is.
Egyébként én ezen nem aggódom, ha érzékeny rá hát az. Vannak glutén és laktózmentes ismerőseink is, csak egy kis odafigyelés. Nekem már sokszor természetes, hogy ennek alapján vásárolok.
Tejfehérje-allergiás, amit 4 hónapos kora óta tudunk, és azóta teljesen tejmentes diétán van, mert ekcémás, és kapásból kihányja ha tejet kap.
Ezért amire rá van írva, hogy nyomokban tartalmaz, már nem merem megvenni, de így szegénykémnek nagyon sok minden tilos.
6 éves múlt a kisebbik fiam, 10 hónapos kora óta diétázunk. Éppen a héten voltunk vizsgálaton, továbbra is reagál a tejre :(
Ő "csak" ekcémás volt születése óta, tehát emésztőrendszeri, felszívódási problémái nem voltak. A tejmentes diétától kb. 1 év alatt elmúlt az ekcémája, azóta nem is jött elő (kopp-kopp-kopp), igaz, nem is kap azóta sem tejet.
Minket mindig azzal biztatott az orvos, hogy 1 év diéta elég lesz és ezt hallgatom azóta is minden évbe Kicsit már uncsi... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!