Gyomorrontás miatt 3. napja hasmenős 1,5 évesnek mit adjak enni? (étvágya van, éhes, de minden átfolyik szegénykén)
doki szerint diéta.
nem tudo az mit takar..
Szerintem kérdezd meg a védőnőt legalább, ha a dokihoz nem mégy vissza.
Mindenesetre én hasmenős gyereknek gyümölcsöt nem adnék, az biztos.
Pontosan is érdemes rákérdezni mire gondol mivel nem mindegy mi okozza a hasmenést. Az én fiamnak a tejterméket kellett kerülni de pl tojást ehetett..
Ami biztosan jó a főtt krumpli, rizs, pirítós, ropi, háztartási keksz, reszelt alma (pektin miatt a gyomornak jó), cukrozatlan tea. Kérdezz rá lehet e vmilyen bélflóra visszaállítót adni, az is jótékony. Jobbulást!
Gyümölcsöt semmiképpen, max. banánt, de az is valakinél megfogja a székletet, valakinek meg pont hasmenést okoz. Egyébként főtt krumplit, párolt rizst, pirítóst, háztartási kekszet ropit lehet adni. És ami ilyenkor tilos, az a tej és tejtermékek, ugyanis a tej fokozza a hasmenést.
És sok folyadék, nehogy kiszáradjon!
köszi a tanácsokat
amúgy nem tudom mitől mehet a hasa
hányással kezdődött(vasárnap), előtte házi rántott húst kapott, gondoltam azzal lehetett a baj(akciós termék volt..), a dokinak is ezt mondtam.
viszont a bölcsibe most kezdett járni ahol tejjel készítik az ételt..ami nincs bevezetve..
restore-t adtam neki a hányások után, aznap kezdett el menni a hasa..így azt nem merem adni(itt olvastam, hogy jobb a normaflore-nál)
nagyon köszi kipróbálom :)
addig van jól, míg nem eszik, csak szárazat(kifli keksz)és tejital.
ha merészelek adni neki ebédet(akár üvegest is), akkor megy a hasa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!