Ti beadatjátok / beadattátok kisbabátoknak a Rota vírus elleni védőoltást?
Úgy tűnik, itt nem lehet jó választ adni...
Nem adattuk be, mert így döntöttünk a megkérdezett szakemberek véleménye alapján.
Köszönöm az eddigi válaszokat, számomra mind hasznos.
Azért tettem fel a kérdést, mert van egy két és fél éves kisfiunk, akinek nem adattuk be az oltást. Az ő akkori gyerekorvosa nem ajánlotta különösebben, azt mondta, rengeteg hányós-hasmenős vírus van, ez csak egy a sok közül.
Időközben megszületett a kislányunk, ő most három hónapos. Elköltöztünk, így a gyerekorvos is más, ráadásul ő kimondottan javasolja, hogy oltassunk, mivel a Rota az a vírus, ami akár pár óra alatt is kiszáradáshoz vezethet.
Ugyanazon dilemmázom, mint amit a 12-es válaszoló írt: a kisfiunk jövőre már az oviból simán hazahozhat bármilyen betegséget.
Igazából csak az ára miatt hezitálok, egyáltalán nem vagyok oltásellenes.
Még egyszer köszönöm mindenkinek, várom a további válaszokat is.
Nővérem a nagy fiának anno beadta, most 5 éves. A létező összes mellékhatás kijött rajta amit a papír ír. A most 3 éves fiának és az 1 éves lányának nem adta be és köszöni jól vannak, a nagyfiú sem igazán hordoz haza ilyen betegségeket az oviból, igaz a náthaféléket elkapja. Egyik gyereknek sem volt eddig ilyen komoly baja.
Nekem 8 hós a fiam. Nem adattam be neki.
Beadattuk, nem volt mellékhatása, sőt, a gyerek volt megsértődve, hogy elfogyott a tubusból, ő meg szívta volna :)
Volt azóta hányós és hasmenős vírusa is, viszont nem száradt ki, nem került kórházba emiatt. Más, légúti fertőzés miatt volt kórházban, a nővérekkel beszélgettem éjjel, mondták, hogy a gyerekek zöme (3 év alattiak) vagy kruppal vagy rota/adenovírus miatti kiszáradás miatt volt bent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!