Antibiotikum mindenképpen kell?
20 hós lányom csütörtökön magas láza volt, este 40 fok. Másnap már csak hőemelkedés. Az orvos másnap azt mondta a torka piros, felírt antibiotikumot. A férjemmel úgy döntöttünk, ha nem lesz láza nem adjuk neki, nem igazán örülök ha antibiotikumot írnak fel. Viszont azóta hőemelkedése van. Másnap volt 38, vagy alatta, azóta 37,5 körül.
Kezdjem el adni a gyógyszert, vagy érdemes hagyni dolgozni a szervezetét?
Voltunk dokinál, azt mondta szépen javul a torka, jól tettem, hogy nem adtam be az antibiotikumot.
(azt már nem értem, hogy akkor miért írta fel...)
Most màr úgyis mindegy mivel vmi görény mindenkit lepontozott...
Szóval kedves utolsó vàlaszolò,azt elmondanàd,hogyha minden szarért antibiotikumot adsz a gyereknek,akkor mit fogsz neki adni amikor màr nem hat??? Lévén a sajàt immunrendszere meg semmi nem lesz,mert mindig ott az antibiotikum... De biztos nem veled van a baj. Aha... Mindjàrt hiszem neked és rohanok az orvoshoz,mert nàthàs a gyerek és kérek egy kis antibiotikumot,mert tüsszög... Komoly gondnàl nyìlvàn mindenki hasznàlja,de nem ezzel kell mindent gyógyìtani. Sőt nem is lehet.
Pont ezért nem tudtam és is dönteni.
A magas láz nem játék, viszont másnapra egyáltalán nem volt láza.
A doki azt mondta, hogy ha az elején magas láz, utána elmúlik, akkor vírus és nem kell antibiotikum, ha tartósan magas vagy ingadozik, akkor kell.
Viszont más részről én még senkitől nem hallottam, hogy valaha is tenyésztést csináltak volna a gyerekorvosnál, szóval ez többségében lutri...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!