SOS! Sinecod gyógyszerből 5ml-t kapott 3 éves lányom. Lehet baja hogy többet kapott?
A Heim Pál Kórház toxikológia ügyeletének számai a következők:
80/201199
06-1/333-5079
Hívd fel őket.
Hány ml lett volna ajánlatos neki?
Amúgy nem hiszem, az köhögéscsillapító, nem valami durva szteroid, vagy mit tudom én...
Ez kb. ötszörös adag!
Azonnal hívd fel az ügyeletet, vagy a mentőket, gyerekkórházat! Bármelyik meg tudja mondani, lehet-e baj belőle, és mi a teendő!
Tényleg laikusok véleményére adnál ilyen helyzetben, miközben hozzáértők is elérhetők?
A Sinecod azért veszélyes, mert túlzott adagolás esetén akkor sem kezd el köhögni a gyerek, ha nyál folyik a garatjára vagy lefolyik az orrából a takony, így legrosszabb esetben ezektől akár meg is fulladhat. Ezt a doktornőnk mondta el, amikor felírta a gyereknek a Sinecodot.
Mindenképpen hívd fel a toxikológiát, legrosszabb estben annyit mondanak, hogy nincs gond. Vagy ha most adtátok be neki, akkor a legegyszerűbb, ha meghánytatod (tudom, nem akarod ezzel is kínozni a gyereket, de még mindig jobb...).
Sinecod túladagolás kezelése: A szokásos sürgősségi ellátást kell nyújtani; gyomormosás, aktív szén adása, szükség esetén az életműködések ellenőrzése és fenntartása. Speciális ellenszer nincs.
Egyébként 25 csepp nagyjából 1 ml-nek felel meg, ötszörös adag még C-vitaminból is sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!