Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Coli baktérium valaki gyerekénél?

Coli baktérium valaki gyerekénél?

Figyelt kérdés
Kislányom 7 hetes korában vizelettenyészt3st kért a gyerekorvos,elhúzódó sárgaság miatt. Coli tenyészett ki. Antibiotikumot kapott,majd rendszeresen kontroll. Most 8 hós ,sajnos ismét kitenyészett ez a baci. Ismét antibiotikum. Az orvos szerint kinőheti. Van valakinek hasonló problémája? Kinőttétek. Esetleg, hogy lehet megelőzni. Nephrológusnál még nem jártunk,csak ha legközelebb lesz ilyen probléma,gyerekorvos szerint.
2015. nov. 10. 13:17
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem volt gyerekkoromban vesegyulladásom coli baktérium miatt, először 7 éves koromban, de kétszer is visszaestem, 8 és 9 éves koromban. Én végül kinőttem, a legutolsó alkalommal, mikor problémát okozott a baktérium, a gyógyulás után még hónapokig szedtem különböző antibiotikumokat.
2015. nov. 10. 13:55
 2/5 anonim ***** válasza:

:((

6 hetes kisfiam ma visszük haza a kórházból, hasa fájt és erre tele volt gennyel a vizelete, szintén e colit tenyésztettek ki. Nagyon tartok tőle, hogy vissza fog jönni így meg aztán főleg. Nekünk azt mondták mást nem tudunk tenni csak odafigyelni a higiéniára, pedig ez eddig is megvolt.

2015. nov. 10. 14:09
 3/5 A kérdező kommentje:

A gyerekorvos azt mondta ez nem feltétlenül higiénia. Ún. : reflux a vesénél. Visszacsorog a vizelet a vesevezetékben,ez okozza a pangást. Ha jól emlékszem így magyarázta.

Én egyszerűen nem tudok beletörődni,hogy ismét antibiotikumot kell szednie.

A te gyereked lázas volt? Mennyi volt a csíraszáma a bacinak? A milyenk 10* 6

2015. nov. 10. 14:24
 4/5 anonim ***** válasza:
10*5, nem volt lázas. Zárójelentésen van időpont jövő hónapra a nephrológiára, azt mondták mivel ilyen picike még, el kellene menni. Hétfőn meg kontroll tenyésztés, remélem abban sem lesz, vizelete negatív volt ezért is engedtek haza.
2015. nov. 10. 20:27
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod! Az én kislányomnak 38 fokos hőemelkedése- láza volt,már nincs. Az orvos szerint,lehet a fogzás miatt,de a csíraszám miatt kezelni kell gyógyszeresen. Pedig már azt hittem 7 hónap tünetmentesség után,hogy megúsztuk .

Minden jót kívánok nektek!

2015. nov. 10. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!