Ha antibiotikumot kap a kisfiam 3 napja, akkor fertőzhet még?
Tüszős mandulagyulladása van a 7 èves kisfiamnak!
3 hét iskola utàn!!
Van még 2 testvére és rettegek hogy elkapják
Na de 3 napont túl ugy hallodtam már nem!!
Te hogy hogy így tudod??
A biztos ill tapasztalt választ kértem!!
Utolsó tanulj meg irni aztán válaszolj!! Köszi
persze, hogy fertőzhet és a láznak nem sok köze van a gyulladáshoz! fura egy logikád van :)
az antibiotikum megöli azokat a bacikat amik okozzák a betegséget (már ha bakteriális). 3 nap után kezd el hatni az antibiotikum, tehát akkor kezdenek pusztulni a bacik! igen, ilyenkor még fertőzhet mert még van a szervezetében baci...
a lázat meg nem a gyulladás okozza, láz nélkül is van gyulladás, gondolj bele, ha elvágod az ujjadat akkor nem fekszel otthon 3 napig lázasan ha begyullad.
a láz a szervezet védekező reakciója, azzal próbálja kinyírni a kórokozókat. ennyi.
az, hogy nem lázas az jó, nyilván a gyógyszer felvette a harcot, így nem kell a szervezetnek küzdenie már. de ettől még fertőzhet
Egészen addig, míg meg nem gyógyul, addig fertőzhet. Szóval 3 nap antibiotikum kúra után is.
És mit vagy meglepődve, hogy 3 hét iskola után lett beteg? Az én kisfiam idén 3 nap óvoda után lett beteg, meg kb. a fél óvoda.
De ha nem a testvérüktől kapja el a többi, akkor elkapja máshonnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!