Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » A 15 hetes babám orra nagyon...

A 15 hetes babám orra nagyon váladékozik;a tengervizes orrsprén és az orrszíváson kívül hogyan tudnék neki segíteni?

Figyelt kérdés
2015. szept. 12. 13:20
1 2 3
 11/21 Ditta323 ***** válasza:

Örülök, hogy tudtam azért hasznos ötletet adni.

A fenistil cseppet én sem tudtam.

2015. szept. 14. 07:43
 12/21 Mimosa Judit válasza:
Fenistil cseppet fel eves korig nem szabad adni. Az orrspray-vel is ovatosan, mert egy ido utan felaztatja a nyalkahartyat, es tobb kart okoz, mint hasznal. Amit irtal, a napi 4-5 kb jo, es sokkal tobbszor nem szabad. Az orrporszivo is inkabb azert kell, mert a garat es a ful nekik meg kozel van egymashoz, es a valadek konnyen kozepful gyulladast okoz. Ha lenyeli a baba, attol semmi baja nem lesz. Masnap latod a kakijaban a nyalkat, de nem okoz bajt. Ha hason altatod, az azert jo, mert nem tud konnyen a fulere menni. Amit meg javasolnek, az a parologtatas. Salvus vizzel. Pl kis talkaban a feje melle tenni (kisagyon kivul). Hamar gyogyulnak. Elhiszem, hogy az elso ijeszto. Esetleg nezd meg, nincs-e valami allergen a kozeleben. Pluss allat, regebben mosott, poros fuggony, ilyesmi. Nekem az agyemeles nem jott be, mert attol nem tudott aludni a gyerek, de sokaknal bevallt.
2015. szept. 15. 07:42
 13/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm Judit :)
2015. szept. 15. 07:50
 14/21 ricsi_gyakori_kerdes ***** válasza:

"Első babás anyuka vagyok és még tanulom a dolgokat ezért vagyok bátortalan :)"

Aki olyan gondoskodó, hogy még itt is válaszokat keres, az biztos szuper anyuka!

Elsőre mi sem mertünk gyakran porszívózni, de hasznos. Egy idő után (kb. 1,5-2 éves korától) már saját magának csinálta a lányom! :-)

2015. szept. 15. 09:26
 15/21 Mimosa Judit válasza:
Az orrporszívózás nekünk szerintem ijesztőbb, mint a gyereknek. A nagyobbiknál egy gondozónő ismerősöm javasolta, hogy hagyjam játszani vele a gyereket. Kb fél éves korától már meg tudja fogni. És nagyon viccesnek találta, hogy a kezét porszívózta, vagy a nyelvét. Pár perc játék után könnyebben engedte az orrát is. És nem kellett lefogni. Mert szerintem a gyereknek az nagyobb trauma, mint maga az orrszívás
2015. szept. 15. 11:44
 16/21 A kérdező kommentje:

Ricsi,köszönöm :)

Judit,igen nekem ijesztő volt,hiába tudtam,hogy nem fáj neki :) Mutogatom neki amúgy,a porszívó érdekli,az orrszívót meg tök közönyösen nézi :D

2015. szept. 16. 14:28
 17/21 Jagello válasza:
Ha ilyen erős nyákképződése van, nagyon fontos a laktóz- illetve tejfehérje allergia vizsgálata. Amennyiben csak anyatejet kap a baba, nyilván érdektelen a dolog, ellenben később sok probléma kiváltója lehet( nem mellesleg én egy gyereknek se adnék bolti tejterméket,házit is csak saját felelősségre).
2015. szept. 19. 15:09
 18/21 anonim ***** válasza:
Hàrom gyerkőcöm van. Orr porszívót sosem hasznàltam. Az nekem nagyon drasztikus csak kèzit. De ami nekünk nagyon bevàlt a mentolos krèm (màr a nevère nem emlèkszem). A gyógyszertàrban lehet kapni. A baba melkasàra kell kenni ès a kipàrólgàsàt lèlegzi be a baba ami kitisztitja a lègutakat.
2015. szept. 22. 21:06
 19/21 Ditta323 ***** válasza:
100%
Nem a wick-re gondolsz? Asszem zöld vagy kék színe van, és a melkasra kenve hűsit. Ennyi maradt meg a krémből gyerekkoromból és, hogy nem szerettem, mert hideg volt.
2015. szept. 23. 21:15
 20/21 anonim ***** válasza:
Azaz Wick. Kèk is meg zöld is egyszerre. Most làttam a reklàmban.
2015. szept. 28. 19:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!