Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Ha beteg a gyermeked, pl....

Ha beteg a gyermeked, pl. lázas, hány, hasa megy, bementek aznap reggel dolgozni a munkahelyeekre?

Figyelt kérdés
késö este lett beteg,és neked reggel menni dolgozni, de van mama aki tud rá vigyázni. ilyenkor bementek dolgozni, vagy a mamára hagynád?
2015. júl. 31. 10:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Nyilván az anyuka mellett a legjobb, de mérlegelni kell. Anyuka otthon marad, helyettesítő kolléga nem értékeli, főnök szinten nem, jövedelem eleve kevesebb lesz, plusz anyuka repulhet - vagy mama vigyáz a gyerekre, anyuka dolgozik, minden rendben van
2015. júl. 31. 11:32
 12/21 anonim ***** válasza:

Attól függ. Nálunk van egy "pótolhatatlan" munkakör, amiben forgunk heti váltásban. Ha éppen én vagyok a "pótolhatatlan", akkor bemegyek, ha rosszabbul lesz a gyerek akkor átadom a feladatokat és hazamegyek.

Ha jobban lesz, akkor maradok.

De nálunk nem nagymama van ilyenkor vele, hanem a férjem, ő tud otthonról is dolgozni ha nagyon muszáj.

2015. júl. 31. 11:45
 13/21 anonim ***** válasza:
Nálunk ebből nincs gond. Maradhatnék vele, de csak nagyon magas láznál szoktam.
2015. júl. 31. 11:48
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Mivel közel 1 éve dolgozom csak a jelenlegi munkahelyemen és amikor felvettek, akkor egyértelműen közölték, hogy oké, hogy gyerek van, viszont nem nagyon tudják megoldani a helyettesítést, szóval csak úgy vállaljam el a munkát, ha meg tudom oldani, mondtam is, hogy persze, meg tudom oldani, ami ha néha nehézkes is, de megoldjuk, úgyhogy így alkalmaztak. Tehát ebben az esetben a nagymama viszi az orvoshoz.

És oké, hogy a gyerek az első, meg a gyereknek ilyenkor az anyukája a legmegnyugtatóbb, nekem is a szívem szakad meg, mikor ilyenkor otthon kell hagynom, rá kell bízzam másra, de az is a gyerek érdeke, hogy legyen mit enni, legyen hol laknia, legyenek ruhája, stb. Tehát a megélhetés sokkal fontosabb, mint az, hogy most egyszer-kétszer ennyire beteg. Utána, ha az ember hazamegy, úgyis foglalkozik vele, kárpótolja azért, amiért elment, de dolgozni kell. És az, hogy elmész dolgozni, az nem jelenti azt, hogy nem a gyerek az első. Dehogynem. Hisz nap, mint nap eljársz dolgozni, hogy neki mindene meglegyen.

2015. júl. 31. 11:58
 15/21 anonim ***** válasza:

Én autóbuszvezetőként jöttem el gyedre.

Egy olyan faluba jártam ki,ahonnan csak 2 busz indult reggel.

Ilyen helyre megyek vissza,szóval ha én nem mennék valami miatt a környéken nincs aki helyettesítsen.Én még nem voltam nagyon beteg,olyan volt,amikor be kellett mennem hasmenéssel,egyszerűen senkit sem tudtak oda tenni,mert mindentől messze van és hiába szóltam előző este.Előz nap délutánig ha szólunk,akkor úgy megoldható,de utána csak magadra számíthatsz nagyjából.Bementem,aztán haza jöhettem azonnal,leváltottak,de egy olyan helyre azért el kellett jutni,ahol volt,aki leváltson.

Ez lesz most is: ha a pici beteg,nálunk úgy oldjuk meg,hogy egyenlőre Apuka marad gyeden és utána ő meg tudja oldani,hogy később megy vagy nem megy be dolgozni és ledolgozza mondjuk szombaton.

2015. júl. 31. 12:22
 16/21 anonim ***** válasza:
Mi is úgy beszéltük meg, hogy apuka marad vele itthon, ő tud itthonról dolgozni, engem meg sajnos hamar kiraknának, ha többször eljátszanám, hogy reggel beszólok, hogy nem megyek, mert beteg a gyerek.
2015. júl. 31. 13:32
 17/21 A kérdező kommentje:
nállunk is van apuka, saját vállalkozás, de ha ö maradna otthon, akkor nagyobb bevétel kiesés lenne, mint amennyit én összeségében keresek. viszont nekem nem lenne muszály, hogy dolgozzak, de egy olyan 6 órás munkát találtam, hogy ezen nehéz eseten(betegség)kivül meg nagyon jó,kézenfekvö(bár minimálbér) 2 kisgyerek mellett!tehát megélnénk abbol is, hogy apuka keres, én otthon még, de ugy gondolom annyi kimozdulás kell egy anyának is, hogy honaprol-honapra ne fásuljon be.
2015. júl. 31. 13:59
 18/21 anonim ***** válasza:

Nem beszélve arról, hogy a posta nagyon jó munkahely tud lenni, ha jók a kollégák, és jó az ügyfélkör. Pedig sok a meló, sok az aszogatás föntről, sok a felelősség, de valahogy mégis jó meló.

A volt postás anyuka

2015. júl. 31. 14:39
 19/21 A kérdező kommentje:
igen, értelek, nekem is olyan a munkaköröm, hogy 6 órás vagyok, fél 7-13 óráig. hétvége szabad! igy tudok menni a gyerekekért, mire felkelnek az oviba. egész délután együtt vagyunk, és hétvégén is. nekem is olyan, amit nagyon szeretek csinálni, ketten vagyunk, és minden ok! lenne, ez az egy negativum van, ha beteg a gyerek, nincs helyettes.
2015. júl. 31. 14:54
 20/21 anonim ***** válasza:

Amíg lázas - 1-2 nap, addig én maradok itthon, mert akkor nagyon anyás. Ha már nem lázas, jó kedvű csak a doktornő itthon tartja, akkor a Szüleim jönnek reggel ide és ők vigyáznak rá, hacsak az Apja nem szabadnapos mert akkor ő vigyáz a kislányunkra.

Reggel betelefonálok a kolléganőmnek és szólok, higy beteg a gyerek.

2015. aug. 2. 20:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!