Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Speciális diétára szoruló...

Speciális diétára szoruló gyereket mennyire visel meg a sok lemondás?

Figyelt kérdés
és általában a betegségtudat állapota? pld cöliákia, cukorbetegség, tejérzékenység stb, hogy ő más, mint a többi, hogy nem ehet bármit, vagy azt, amit korábban ehetett? hogy adagoltad az infót, a tiltásokat a gyerekednek? (2,5 éves)
2015. júl. 8. 14:15
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A kicsik rugalmasak. Mondjuk nem art ha nem elotte eszitek azt amit o nem ehet.

Van a csaladban cukorbeteg gyerek, ott az egesz csalad atallt arra a kajara amit o ehet.

2015. júl. 8. 14:25
 2/8 anonim ***** válasza:
Nálunk laktózérzékeny van a családban. Azért nem viseli meg, mert szinte mindent lehet már kapni, és mindenre van recept ételallergiás változatban is.
2015. júl. 8. 14:54
 3/8 anonim ***** válasza:
Amiket írtál, azok ma már tök jól kezelhetőek, és szinte minden van diétás változatban is. De mondjuk egy PKU-s gyereknek kínszenvedés lehet.
2015. júl. 8. 15:08
 4/8 A kérdező kommentje:
köszi, amiket írtatok, ez bíztató
2015. júl. 8. 15:34
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a kicsi tejfehérje allergiás, 6 hónapos kora óta 100% tejmentes diétán van, immár 5 éve.

Ő nagyon jól viseli, az oviban is tudja, hogy nem ehet akármiből, meg vendégségben is szól, hogy ő tejallergiás, amikor megkínálják valamivel.

Mi már teljesen átálltunk arra, hogy a legtöbb ételt tejmentesen készítjük, vagyis növényi tejjel, tejszínnel.

Szinte már mindenből lehet kapni tejmentest, még sajt és tejszínhab is van, előbbi kókuszolajból, utóbbi rizstejszínből készül és mindkettő nagyon finom.

Anyagilag ugyan többe kerül így főzni, viszont legalább a legtöbb ételből ehet ő is.

Szoktam csinálni persze olyan kaját is, amiből ő nem ehet, pl. sajttorta, túrógombóc stb, de azt is tök jól viseli, mert persze ilyenkor mindig csinálok neki olyat, amiből ő is ehet.

2015. júl. 8. 18:12
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

20 hónaposan derült ki lányom szója és kakaóallergiája. Először nagyon nehéz volt megtalálni a szójamentes termékeket, alapanyagokat, de kb. 2 hét alatt belerázódtunk. Még túró rudit is csináltam neki. Néhány héttel később már ott tartottunk, hogy az egész család szójamentesen táplálkozott otthon, és hozzászoktunk a karop porra a kakaó helyett.

Nagyon néha esett csak meg, hogy a kisasszony rákattant a boltban valami csokira, és próbálta kisírni. Olyan is volt, hogy egy néni megsajnálta, és mondta nekem, hogy anyuka, egy kis csoki nem árt néha a gyereknek. Mire válaszoltam volna, a kicsik okos lánykám már mondta is a néninek nagy tudálékosan, hogy ő olyat nem ehet, mert "alegriás" rá.

Szerintem hamar hozzászoknak a diétához, csak az a lényeg, hogy azért a kedvenc ételeik (mégha módosítva is) ne tűnjenek él, és legyen lehetőség a nasira is.

Érdekességként írom, hogy amikor kinőtte az allergiát, és kezdetben napi 1x szójatartalmú ételt kellett neki adnom, komoly gondban voltam, mit is adjak, és neki is furcsák voltak a régi/új ízek. Azért a csokira könnyen rákapott:-)

2015. júl. 8. 19:37
 7/8 anonim ***** válasza:
karop=karob
2015. júl. 8. 19:38
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem mindenre allergiásak. Magvak, mogyoró, magvas gyümik, paradicsom, paprika, gabonafélék, húvelyesek, kukorica, alma, babán, tojás, tej....sorolhatnám még. Szinte csak krumplit és húst kaphatnak. Vannak kivételek, amiket gyógyszerek mellett ehetnek. Súlyosan allergiásak. Eleinte nehéz volt, mert az oviban látták, miket esznek a többiek mindenfélét ettek. De ma már 8 és 9 évesek, maguktól tudják, mit lehet és mikor kell gyógyszer. Az jobban megviseli őket, ha az éves kivizsgálásokra kell menni. Plusz hogy az apjuknál nincs tartva a diéta, mert nem érdekli. Olyankor hetekbe telik, hogy jobban legyenek.
2015. júl. 8. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!