Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » 3 hónapos a babám, ma voltunk...

3 hónapos a babám, ma voltunk védőnőnél, aki megkérdezte spontán, hogy adom a d vitamint. Na erre kiakadtam, mert nekem senki nem mondta, hogy adni kell neki. Receptet se kaptam. Aggodok, hogy lesz valami baja, hogy eddig nem kapta?

Figyelt kérdés
Járt így valaki más is? Így mától adom neki az első hónapba 2 cseppet egy nap, utána egyet. Tiszta ideg vagyok!

2015. jún. 8. 15:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

A tápszerben is van D vitamin.

Semmi baja nem lesz, hiszen eddig is kapott. Ezután szépen adod majd neki az előírt mennyiséget.

Nyugodj meg, nem tettél semmi rosszat.

2015. jún. 8. 15:34
 12/18 anonim ***** válasza:
10 akkor ott lehet hígabb a d vitamin
2015. jún. 8. 16:24
 13/18 anonim ***** válasza:
Érdekes! Nekünk a gyerekorvos minden alkalommal megkérdezte, hogy kapja e gyerek a d-vitamint. Két hetes kortól kell amúgy kapnia a babának, napi 1 cseppet. Illetve indokolt esetben többet. Nem tudom, hogy a ti orvosotok és védőnénitek erre hogy hogy nem figyelmeztetett. Sőt. Nekem már aznap bedobta a védőnő a postaládába a recepteket(200 méterre van az egészséges rendelés) mikor hazajöttünk a kórházból!
2015. jún. 8. 16:39
 14/18 anonim ***** válasza:
12-es igazad van! megnéztem és itt ez van irva a d vitaminra 300 ui- na ebbol kell 4 csepp egy nap.
2015. jún. 8. 16:51
 15/18 anonim ***** válasza:
Nem lesz semmi baja. D-vitamin pótlásra csak a Vigantol jó csecsemőknél. Az én fiam 16 hónapos, de azt mondta a gyerekorvos, hogy nyáron is kapja, ez valami új dolog megint, mert az első 2 gyerekemnél nyáron nem kellett.
2015. jún. 8. 19:23
 16/18 anonim ***** válasza:
Semmi baj! A tápszerben benne van a szükséges mennyiség! Amíg tápszert fog kapni, akár junior tápszert majd később, meg lesz neki a szükséges D vitamin adagja. Viszont utána mindig kellene szedni a felnőtteknek is az őszi-téli időszakban, mert a lakosság szinte kivétel nélkül alulellátott D-vitaminból. A gyerekeknek, fiataloknak viszont a csontok fejlődéséhez elengedhetetlen, az immunrendszert is erősíti. Én tápszer mellett is adtam 1 cseppet, 2 éves kora után 2 cseppet az őszi-téli időszakban. Amíg a gyerekorvos felírja nekem, addig adom :-)
2015. jún. 8. 20:43
 17/18 anonim ***** válasza:
én babámnak tápszer mellett is mondták, hogy adni kell..
2015. jún. 8. 22:18
 18/18 Ditta323 ***** válasza:

Nekem napi 1-et kell adni, de őszintén szólva van, hogy elfelejtem.

Amúgy régen nem kellet nyáron, szerintem ez nem rég óta lehet (amúgy mikor születtem 26 éve én pl nem is kaptam d vitaint csak ősszel, mivel májusi vagyok és a nappból kaptam...és kutya bajom sincs :) )

2015. jún. 17. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!