3 hónapos a babám, ma voltunk védőnőnél, aki megkérdezte spontán, hogy adom a d vitamint. Na erre kiakadtam, mert nekem senki nem mondta, hogy adni kell neki. Receptet se kaptam. Aggodok, hogy lesz valami baja, hogy eddig nem kapta?
Angolkór alakulhat ki D-vitamin hiány miatt.
Gondolom a gyermekorvos szólt volna, ha erre utaló jeleket lát. Egy éves korig napi egy cseppet kell neki adni.
Utána csak télen, mert nyáron a napfény segítségével szintetizálja a szervezet (ez kicsiknél napi 5-10 perc napfényen tartózkodást jelent, természetesen nem a legnagyobb hőségben).
és a K vitamin adtad születésől fél éves korig...?
én már terhesen felkészültem arra, hogy a védőnőtől és dokiktól ne várjak semmit. így a védőnő hüldezetett rajtam, hogy ezt vagy azt én honnan tudok..
Kérdező, nem lesz semmi baj, a D-vitaminhiány valóban súlyos következményekkel járhat, de annak kialakulásához 3 hónapnál több idő kell.
Off: Nekem többmindenki a télen napi 2 csepp, nyáron napi 1 cseppet mondta. Egyik lányomnak így is épp most állapítottak meg enyhén elégtelen D-vitaminszintet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!