Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » 2,5 hónapos a kislányom. Pár...

2,5 hónapos a kislányom. Pár napja szörcsög és sokat hapcizik!?

Figyelt kérdés
Voltunk dokinál, azt mondta, hogy ez nem vészes, lehet, hogy a tápszer folyik vissza az orrába. Hála az égnek az orra nem folyik és láza sincs. Eddig, úgy használtam az orrporszívót, hogy én szívtam, de mivel olvastam, hogyha nincs normálisan kitakarítva, akkor nagyobb baj is lehet. Így ma elővettem a porszívót. Hála nagyon jól viselte. Fehér színű váladék jött ki. Az már baj?A másik gondunk, hogy amióta szörcsög evés közbe nagyon izgatott, rúgkapál, izeg mozog, alig lehet vele bírni. Sír is néha! Csak a pihenőszékbe tudom megetetni, de az se egyszerű eset. Lehet a kettőnek valami közbe egymáshoz? Vagy csak már kényelmetlen neki ahogy fogom. (És nem reflux, az volt, de már találtunk rá megoldást.) Olvastam, hogy ez a tünete a középfülgyulladásnak, meg hogy kapkod, vakarja a fülét. Ő is csinálja ezt, de csak akkor, ha nagyon álmos és nem tud aludni. Egyébként nagyon életvidám baba, állandóan mosolyog, jó az étvágya, keveset sír.

2015. máj. 18. 17:27
 1/2 anonim ***** válasza:

- az orrát én majdnem naponta szívom, csak mert eleve a sírások után is tele lehet, beleszáradhat.

sima forralt(lehűtött)vizet csepegtetek és belül körkörösen kell szívni.

ha még folyna is az orra napközben sokszor, legtöbb esetben emelt c vitamin adaggal, gyakori orrszívással nem megy át gyulladásba, ha mégis láz lenne belőle eőször javasolt enyhe sziruppal(Nurofen pl)próbákozni, 3 nap a krízisidő, ha azontúl nem javul, akkor már orvos.

- a fülviszketés(ezt én is gyakran kérdeztem dokitól)nem utal fülgyuladásra, inkább, hogy a zsír esetleg felgyűlt a fülében, stb, ert ha gyulladt lenne, akkor aztán sírna tényleg

- a nyugtalanság evés közben, természetes szokott lenni, mivel az evéssel megindul az emésztés, a bélműködés, ekkor akarna jönni ki alul minden, feszítheti a szél, a kaka, stb, hagyni kell kicsit hagy mocorogja ki magát, követni valahogy a tempóját, mert szegényke biztos enne is :)

2015. máj. 18. 18:01
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, kedves második! :) Megnyugodtam!
2015. máj. 18. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!