Volt már ilyen beteg a gyerek nektek is?
Sziasztok!
Kislányom három éves. Kedden hazahoztam az oviba,mert lázas volt.
Itthon aztán 5x hányt.
Az orvos vírust mondott.
Elvileg pénteken az ügyeletre,mert kedd óta szinte folyamatosan lázas. 38,5 volt a legnagyobb.
Ott azt mondták,hogy lement róla a vírus de a láz megmaradt.
Holnap megint az orvosnál kezdek valószínűleg,még mindig lázas.
Amikor ilyen hosszú ideje lázas a gyerek mit csináljátok? Volt valakinek ilyen?
Köszönöm.
38.5 Volt a a maximum? Hat nemtom. Az enyemnek volt 39.8 is. Raadasul 4.5 napig alig ment 38.5 ala.
Konkretan az a 3 napos laza volt. Csak es kizarolag a prizniceles es hutofurdo vitte le neki. Szerintem tulparazod mert 38 fokig nem is ajanlanak gyogyszert adni nekik.
A 38,5 az egyáltalán nem magas láz, nem veszélyes. Egyszer voltunk a fiammal kórházban, és ott mondták, hogy a láz önmagában nem veszélyes, nem is szükséges csillapítani, mert annak megvan a maga szerepe. Ugye a szervezet úgy védekezik a kórokozók, vírusok ellen, mert a megemelkedett hőmérsékleten pusztulnak. És hogy még a 40-41 fokos láz sem annyira vészes, mint amennyire tartották régen. Az én fiamnak 38,6 volt mikor felvették az osztályra, és nem is hoztak neki lázcsillapítót, csak mindig mérnem kellett, és ha feljebb megy, akkor kap. De nem ment, sőt, aztán magától le is ment a láza.
Persze a folyadékbevitelre figyelni kell, meg ha sokáig nem megy le, azért nem árt a csillapítás.
És természetesen hétfőn nézzetek el újra a dokihoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!