Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » ANTSZ külön kérésre csinál...

ANTSZ külön kérésre csinál vérvizsgálatot? Gyerekorvosi beutalóval?

Figyelt kérdés

3 hete beteg vagyok, Hepatitis A vírust állapítottak meg. Az 5,5 éves fiam és az egész család be lett oltva. ANTSZ felhívott, hogy 30 napos kitiltó határozatot küld az óvodának, valamint a páromnak és anyósomnak a munkahelyére (ami az enyém is), ami most pénteken kezdődött. Én szerencsére gyorsan gyógyulok, még 1 vérvétel vár rám, húsvét után, de a héten már azt mondták, hogy valószínűleg már jók lesznek az eredmények, már most is alig volt eltérés.

A munkahelyünkön azt mondta az üzemorvos, hogy ha én gyógyulttá leszek nyilvánítva (vagyis mehetek már dolgozni), akkor ők kérhetnek a háziorvostól egy beutalót vizsgálatra az ANTSZre, hogy nem fertőzöttek. Ezt kérhetem a gyerekre is? Mennyi idő alatt van eredmény?

2015. márc. 29. 17:15
 1/5 anonim ***** válasza:
A háziorvosod se biztos, hogy adhat ilyen beutalot neked, hiszen ha munkaköri alkalmassá miatt kell, az uzemorvosi hatáskör. Gyerekre csak a gyerek orvos adhat és fog is, mert anélkül nem mehet közösségbe a gyerek
2015. márc. 29. 17:28
 2/5 A kérdező kommentje:

Oviban mondták, hogy csak ANTSZ engedéllyel veszik be a gyereket, ezzel nincs is semmi gond, csak ha én 2 hét múlva jó esetben egészségessé leszek nyilvánítva, akkor hogy tartsam itthon még 2 hetet a gyereket, mikor nincs semmi baja? Ezért is kérdezem, hogy kérhetünk-e rá valamilyen vizsgálatot az ANTSZtől, hogy nem fertőzött? 5 hét alatt azért ki kellene jönnie rajta, ha az lenne, nem?

Gyerekorvosunk sem igazán értette a 30 napos kitiltást, mikor nálam 3 hete kezdődött a betegség, a gyerek 2 hétig így járt oviba, be van oltva.

Üzemorvos azt mondta, hogy ha a háziorvos engem gyógyultnak nyilvánít, mehetek dolgozni, akkor a páromék kérjenek egy vizsgálatot a háziorvostól, hogy egészségesek és ő az alapján alkalmasnak fogja nyilvánítani őket. Itt sem tiszta minden, még ő sem igazán tudta, hogy mi ilyenkor a teendő, felküldött a munkaügyre, hogy ők majd tudják, de ott sem tudta senki. Nem igazán fordult még elő ilyesmi a cégnél...

2015. márc. 29. 17:38
 3/5 anonim ***** válasza:

bemásolok egy cikkből:

"Terjedésében ezért fontos a higiénés viszonyok és a személyes viselkedés szerepe. Tünetmentes fertőzött és egészséges kontaktszemély is fertőzőképes.

A fertőzések 90 százaléka tünetmentesen zajlik, ilyenkor a fertőzés továbbadása ugyanúgy történik, mint tünetekkel járó betegség esetén. A lappangási idő átlagosan négy hét. Ezután jelentkeznek a bevezető tünetek:...."

nem fogják előbb vizsgálni szerintem, de persze tegyél egy kört ha meggyógyulsz.

mondjuk azért nehezen tudom elképzelni, hogy az ovisod elkapja, már csak nem eszik a wcben miután kijössz onnan, gondolom tisztán tartod a mellékhelyiséget és nem kensz székletet az ételre ;)

de ha jó értem, a férjedet is addig tiltották e a munkától míg a gyereket, ő nem tud rá vigyázni ha te már meggyógyulsz?

2015. márc. 29. 21:46
 4/5 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok. bocs, 10x mentem be a gyerekhez miközben elolvastam a kérdésedet. :)

mikor lettek beoltva? most a betegséged miatt vagy régebben? ha régebben akkor az eltiltást nem értem egyáltalán... de igen, ha a férjed és anyósod kap akkor a gyereknek is kell kapnia

2015. márc. 29. 21:48
 5/5 A kérdező kommentje:
Az én betegségemből adódóan lettek beoltva, a gyerek is.
2015. márc. 30. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!