Miért nem adnak az orvosok beutalót?
Ez amúgy így van. Nekem is szemészeti gond miatt kellett menni szemészetre, nem láttak semmit, nem MR-re küldtek, hanem azonnal a neurológiára, mert az nem szeprobléma onnantól, akkor agyi (vagy belgyógyászati pl. pajzsmirigy).
A neurológia zavart MR-re agydaganat gyanúval, 2 hónapra adtak időpontot. Megúntam, kifizettem a vizsgálatot, 3 napon belül meg volt, hogy nem agydaganat. Küldtek tovább pajzsmirigy gyanúval belgyógyászhoz, a látóideggyógyász/neurológus javaslatára és így tovább.
A protokoll sajnos ez, kérj előre már időpontot ct-re annyival előrébb leszel, mire a neurológus kiadja a beutalót. Mást nem tudsz javítani ezen a helyzeten.
Megmondták, nem?
A háziorvos nem adhat CT-re beutalót. Azért, mert nem elég kompetens annak megítélésében, hogy van-e rá szükség vagy sem.
A szakorvos meg indok nélkül nem ad. Egyáltalán milyen szakorvos?
Tudod a CT bazi nagy sugárterhelés, főleg egy gyereknek. Nem lenne szerencsés, ha mindenkit benyomnának a CT-be, mert "anyuka aggódik". Ha van rá indok, akkor alapos mérlegelés után el lehet küldeni CT-re, de ilyenkor inkább az MR-t választják egy gyereknél.
Ezek drága vizsgálatok, hosszú várólistával. Muszáj a forrásokat viszonylag értelmesen beosztani, nem mehet mindenki a feje után.
Igen, valószínű így van, csak azzal, hogy a szemorvos elküldött, elmondhatta volna rögtön, hogy mi a folyamat. Ráadásul azon vagyon a legjobban kiakadva, hogy eredetileg 2 hónapja volt a vizsgálat, ahol azt mondták "szerintük" nincs gond. Akkor több ízben rákérdeztem, hogy a szemészeti vizsgálatok elegendők-e, azt mondták igen. Most meg a kontrollon -két hónap elteltével- azt mondják, hogy azért mégis menjek el koponya ct-re. Hát ennyi idő alatt akár meg is hallhatna egy beteg. Ha ne adj' Isten baj lenne, akkor ez a 2 hónap súlyos veszteség lenne. :-( Alig birom kivárni a hétfőt, és még ott is ki tudja mikorra kapunk időpontot, ha ad beutalót a neurológus. :-(
Érzem hogy ebből magán doki lesz..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!