Épp 3 hós babánál hogy "éltétek" túl a hörghurutot, megfázást?
vszínű az éppen 3 hós kislányom a nővérkéje sulijában elkapta a vírust (vinnem kell be a suliba, mikor megyek a nagyért du. - ez egy hete van), múlt péntekre be is taknyosodott a pici és úgy köhögött, mint egy igazi láncdohányos felnőtt. azóta megvolt az orvos, stb, antibio-t kap, zinnat, orrszívás-már amennyire egy ekkora babánál lehet, stb.
tapasztalatokat várok, hogy akiknek volt ilyen pici babájuk beteg, hogy tényleg szegénynek taknya-nyála egybe, hogy vészelték át, milyen volt a baba a betegség alatt, meddig tart, milyen súyos volt, stb, stb ... kérlek, írjatok hogy megnyugodjak, hogy lesz jobb is .... :-((((((((................

Hű én nem tudlak megnyugtatni, de mi egyedi eset voltunk majdnem.
Lányom decemberben, épp 3 hósan lett az.
Elkezdett hurutosan köhögni, meg folyt az orra picit.
Elvittük orvoshoz, ő adott antibiotikumot, h ne menjen rá a tüdejére. Ezt kapta is, de 2 nap múlva olyan "erősen" (nem tudom jobban leírni) vette a levegőt. Megint doki. Kapott hörgőtágítót.
Na, erre utána este rohama volt, szétcsapta kezét, a szeme fenn akadt. Mentők. Kórház, sürgősségi. Spiropent mellékhatása volt. Ott kapott infúziót, oxigént, porlasztást, volt eeg és fülészet, szemészet, h mi lehet, aztán 100%-ra mondták, h ez a Spiropent mellékhatása.
3 éjszakát voltunk kórházban. Ott igazából már csak a hörghurutot kezelték kúppal, meg porlasztással. A roham a hörgőtágító abbahagyása után nem ismétlődött meg.
Utána még kb 3-4 napig kellett naponta szívni az orrát, aztán a köhögés is lassan elmúlt.
Ez az egész cakompakk kb 3 hét volt.
hát ez szép történet .... nagyon sajnálatos ... de akkor itt az volt a fő baj, hogy "allergiás" volt a pici a hörgötágító anyagára, igaz?
én már adtam neki a ventolin puffot, hál istennek nem volt semmi gáz, a zinnatból is bevett már pár adagot, de nem gondolom hogy allergiás lenne rá, hamár eddig nem volt semi ilyen tünet ... csakhát ez a köhögés meg orrváladék szurtyogás kegyetlen ....

1-es vagyok.
Azt nem tudom :/
De a szteroid volt a hibás, ahogy a főorvos is mondta. Sajnos ilyen rohamot produkált, utána mindenki nézett is, h ilyen kicsi babának hogyan adhatnak ekkora szteroid tartalmú gyógyszert.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!