A virusos megfazast a baba el tudja kapni anyatejen keresztul?
Olyan, hogy "virusos megfázás" olyan nincs.
De a megfázás miatti köhögéssel és a bárki által. aki nem is beteg, de széttüsszögött baktériumokat és vírusokat meg tudja kapni.
Az anyatejjel a védelmet kapja meg, amig anyatejet szopik a baba, addig erősebb az immunrendszere.
Virisos megfazas alatt azt ertem,hogy nem attol fazzik meg az ember,hogy pl nem oltozik fel amikor hideg van kinn hanem mas embertol kapja el aki beteg.
En is azt hittem,hogy a picim nem fogja elkapni a virusos megfazzast ha szoptatok de tevedtem sajnos.Szerintem az orvosi rendeloben kapta el!
De azert koszonom mindenkinek a segitseget!
Nincs olyan, hogy megfázás! Nem létezik.
Vagy vírusos vagy bakteriális fertőzés van. A hidegnek annyi köze van a betegséghez, hogy aki nincs kellően felöltözve, hidegben van, annak jobban gyengül az immunrendszere, ezáltal könnyebben kap el vírusokat és baktériumokat, amik a fertőzést, ezáltal a betegséggel együtt járó tüneteket okozzák. Ha valaki nem kellően öltözik fel, attól még nem lesz beteg. Csak ha találkozik a szervezete a kórokozóval. És aki sokat van hidegben vagy hosszabb időt volt hidegben, az könnyebben fertőződhet meg. De magától a hidegtől nem lesz beteg.
És igen, az anyatejes baba is lehet beteg, ha anyuka-apuka, vagy bárki, aki a közelében van beteg. Mert köhög, tüsszög. És ha olyan környezetbe megy a baba, ahol szintén vannak beteg emberek vagy lehetnek, pl. orvosi rendelő, bolt, posta, akármi, ott is elkaphatja.
Ha pedig te beteg vagy, akkor sem az anyatejen keresztül fogja elkapni a betegséget, hanem mert köhögsz-tüsszögsz, és hiába teszed mindezt úgy, hogy ne menjen a babára, akkor is bele fog kerülni a levegőbe, onnan pedig elkapja a baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!