Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Kinek mi a véleménye a bárányh...

Kinek mi a véleménye a bárányhimlő elleni oltásról?

Figyelt kérdés

Nem szeretném ha veszekedésbe fajulna a kérdésem csak kíváncsi lennék rá kinek mit mondott a gyermekorvosa.Tv ben hallottam hogy járvány van és komoly szövődményei vannak és sok pici gyermek van ez miatt a kórházban és a fertőzőn ki vannak akadva hogy a házi orvosok nem tájékoztatják a szülőket a következményekről ha nem adatják be.

Őszintén megmondom én oltás ellenes vagyok...mármint a kötelezők oké de a többi nem is tudom....most meginogtam mert hol ezt hallom hol azt nem tudok dönteni.

2015. jan. 25. 16:54
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Mire gondolsz? Hogy az oltástól elkapja a kistesó?

Nem fogja, ne aggódj!

Ez alapján egy beoltott gyerek az oltáskor nem mehetne közösségbe, nehogy fertőzzön, de nincs ilyen "szabály".

Amúgy, ha netán pöttyös lenne oltás után a nagyobbik, akkor azt úgy hívják, hogy oltási betegség, de ez nem fertőz!

2015. jan. 26. 18:47
 22/26 anonim ***** válasza:
Egyértelmű, hogy ennek is - mint minden más betegségnek - lehetnek szövődményei. Sajnos sokszor súlyosak. De azért azt hiszem, főleg az interneten keresztül erősen manipulálják is az embereket, hiszen az egészségünk megóvása mellett, ez az oltás-téma egy hatalmas üzlet is, és ez vitathatatlan. Érdekes, hogy sokkal kisebb a hírverése annak, mikor az oltás utáni súlyos mellékhatások kérdésében kutakodik az ember. Pedig ilyen is van, nem is kevés.... Én is hezitálok még. Féltem is a babám, meg ártani sem akarok neki feleslegesen. De nem tudom, mikor döntök jól, mert szerintem abszolút hiteltelen a tájékoztatás. :(
2015. jan. 28. 11:20
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó:

Tudod az a különbség, hogy az oltások hatékonyságát és biztonságosságát széleskörű, rengeteg gyermek bevonásával készült tudományos vizsgálatokra alapozzák.

Ezzel szemben az oltások szövődményeit harsogó emberek kezében egy darab bizonyíték nincs. Az, hogy valakinek egy oltás után baja lett, nem jelenti azt, hogy az oltástól lett a baja. Azokat a dolgokat, amiket annyira gyakran hangoztattak (pl. az autisták számának emelkedése, diabetessel való összefüggés, daganatokkal való összefüggés) mind-mind egyértelműen megcáfolták, méghozzá több ezer gyerek vizsgálata alapján, egymástól teljesen független emberek, egymástól távol lévő országokban.

Szívből ajánlom neked Ferenczi Tamás könyvét/blogját, érdemes elolvasni. Értelmes, intelligens ember, aki ért a STATISZTIKÁHOZ (ugyanis ilyen kérdéseket csak a statisztika segítségével lehet megválaszolni!!!). Hivatkozásokkal alátámasztva ír le mindent. Szerintem ha valakit ő nem tud meggyőzni, akkor az az ember menthetetlen.

2015. jan. 28. 11:49
 24/26 anonim ***** válasza:
Köszönöm, elolvasom! Nem vagyok elvakult, igyekszem tájékozódni. Szeretnék jól dönteni!
2015. jan. 28. 15:49
 25/26 anonim ***** válasza:
Én ma adattam be a kisfiamnak.
2015. jan. 28. 17:57
 26/26 anonim ***** válasza:

62%-os! Ennek örülök:)

[link]

Itt van a blog, a könyvben ugyanezek vannak leírva talán egy kissé rendezettebben.

2015. jan. 28. 18:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!