Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Kinek mi a véleménye a bárányh...

Kinek mi a véleménye a bárányhimlő elleni oltásról?

Figyelt kérdés

Nem szeretném ha veszekedésbe fajulna a kérdésem csak kíváncsi lennék rá kinek mit mondott a gyermekorvosa.Tv ben hallottam hogy járvány van és komoly szövődményei vannak és sok pici gyermek van ez miatt a kórházban és a fertőzőn ki vannak akadva hogy a házi orvosok nem tájékoztatják a szülőket a következményekről ha nem adatják be.

Őszintén megmondom én oltás ellenes vagyok...mármint a kötelezők oké de a többi nem is tudom....most meginogtam mert hol ezt hallom hol azt nem tudok dönteni.

2015. jan. 25. 16:54
1 2 3
 11/26 sandrachnologic ***** válasza:
Hat én mindenképp beadatnam, ha nem is a nagy feltese miatt, de a kicsi miatt feltétlen. Mi van ha a nagy hazahozza az oviból es a kicsi sziv vele jobban vagy nala alakul ki szövődmény? 😞 ugye ezt sose lehet tudni. Szerintem megeri oktatni ami ellen csak lehet, mert ez olyan mint a terhesség ideje alatt szedett gyógyszer. Haszon-kockázat elven alapul. Az oltasnak kisebb a kockázata, mint maganak a betegségnek ha elkapja.
2015. jan. 25. 17:41
 12/26 anonim ***** válasza:
25%
A betegségnek szövődménye van, mellékhatása a gyógyszernek legfeljebb.
2015. jan. 25. 17:50
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Beoltattam a fiam. Ha meg lehet előzni egy kockázatos betegséget, még szép, hogy beadatom.
2015. jan. 25. 18:28
 14/26 anonim ***** válasza:
Nekünk a doktornő ajánlotta, pont a szövődmény miatt.
2015. jan. 25. 18:44
 15/26 anonim ***** válasza:
Nekünk is a doktornő ajánlotta az oltást, én 100%-ig megbízom benne. Én a helyedben beoltatnám, ha esetleg el is kapja utána, sokkal enyhébb lefolyású lesz.
2015. jan. 25. 20:08
 16/26 anonim ***** válasza:
15 hónapos kortól lehet beadatni az oltást. Én egyszerre akartam oltatni a gyerekeket, amikor már a kicsit is lehetett volna, de a nagy előbb hazahozta az oviból. nálunk is kórházba került a két kisebb. Így én is az oltás mellett kampányolok. Ez már nem olyan veszélytelen betegség, mint gyerekkorunkban.
2015. jan. 25. 22:00
 17/26 anonim ***** válasza:

A kisfiam már 5 éves, 2 éves kora előtt beadattam neki.

Én közgazdász-elemző vagyok és a kérdést úgy közelítem meg:

- mekkora kockázata van annak, hogy ledönti a lábáról ez a fertőző gyermekbetegség oltással vagy anélkül?

- milyen mellékhatása lehet az oltóanyagnak és mekkora a betegség nyomán fellépő szövődmények kockázata? (ezeket ki lehet fejezni arányokkal, számértékekkel és az érzelmeken túl bizony SOKKAL nagyobb a betegség szövődménye, mit az oltás mellékhatása)

- mennyit kell a gyereknek szenvednie oltás(2*) kontra 2 hétig betegen otthon?

- egyedülálló anyaként nekem bizony az is szempont volt, hogy mennyi idő/jövedelemkiesés a 2-3 hét táppénz (nem minimálbért keresek, így elég sok).

Nem bántam meg, hogy így döntöttem. A gyermekem egészséges, egyetlen egy kis pötty jött ki az oltás után a csuklóján (ez normális) és azóta minden évben nyugodt vagyok.

A döntésemet nagyban segítette, hogy a testvérem egy külföldön élő, elismert mikrobiológus kutató, tehát mondhatom, hogy sokkal inkább felkészült a témában, mint akár a gyermekorvosunk (nálam laikusnál biztosan)- ő is azzal érvelt, hogy számszerűsíthetőek a kockázatok és azt kell választani, ami KEVÉSBÉ KOCKÁZATOS.

Ésszel kell dönteni, nem érzelmektől vezérelve egy ilyen kérdésben.

2015. jan. 26. 09:24
 18/26 anonim ***** válasza:
Jaj, félreírtam, nem mellékhatás, hanem szövődmény. Mondjuk, aki akarta úgyis megértette, de azért köszönöm a helyesbítést, fontos volt. Természetesen ezentúl nagyon figyelek, hogy helyesen fogalmazzak, nehogy emiatt valaki ne a kérdésre válaszoljon, hanem inkább velem legyen elfoglalva.
2015. jan. 26. 12:08
 19/26 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!

Tulajdonképpen már úgy döntöttünk a kiírásom előtt hogy beadatjuk de így már biztos be fogom és nem fogok tőle óckodni.

Nagyobbik lányom akinek be akarjuk adatni kicsit gyenge az immunrendszere ezért is választottuk az oltást.

Még egy kérdés...így is be lehet adatni hogy van egy 8 hónapos kistesó?Ő nemfogja elkapni?

2015. jan. 26. 13:50
 20/26 anonim ***** válasza:
9 hónapos kortól lehet oltatni.
2015. jan. 26. 16:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!