Mennyi volt gyermeked eddigi legmagasabb láza? Mivel csillapítod neki?
Csak egy kis tapasztalatcsere.Jól jön sokunknak,szerintem.
Kinek mi vált be?Mennyi volt a legmagasabb láza?Mennyi idős volt akkor?Lehet tudni,hogy mi okozta?
Kezdem én: 2 éves lányom van.Ilyen téren szerencsés vagyok,mert eddig csak 1x volt lázas,amikor átestünk a 3 napos lázon.A legmagasabb hője, 38,8 volt.Azt még a Nurofen szirup szépen levitte,ekkor volt 10 hónapos.
40,5
Nurofen + kórház
Herpangina (hólyagos garatgyulladás)
11 hónapos volt
2 éves múlt a lányom, eddig 3-szor volt lázas, mindig 39-re ment fel neki.
Hűtőfürdő és Germicid, vagy Mexalen kúp szokott segíteni.
39,5 vagy afölött talán. Én majdnem sokkot kaptam, hogy tejóegggyatyaúristeen... hűtőfürdő semmire nem volt jó, inkább visított sajnos, hogy nem akar a vízben ücsörögni. Én nurofent és panadolt adtam felváltva, picit lejjebb ment a higany. Hívtam a gyerekorvost, azt mondta folytassam így tovább. Egyszer csak lejjebb ment.
(Két ilyen eset volt eddig, egyszer fülgyulladás miatt, egyszer szalmonella)
41,1 volt a legmagasabb láza. Akkor 11 hónapos volt a kisfiam. Előtte 2 napig 38,5-39 között mozgott, aztán 3.napon felugrott ennyire kúp, hűtőfürdő mellett. Semmivel nem tudtuk lejjebb vinni, nagyon megijedtem. Hívtuk az ügyeletet, nem jöttek ki, mondván nem tudnak semmit tenni. Bementünk a kórházba autóval, 2 órát vártunk egy orvosra. Vettek tőle vért, kapott infúziót is, de addigra a láza lement. Éjfél volt, mire kapott egy kiságyat.
3 napos láz volt a ludas, mert utána előjöttek szépen a kiütések.
A kisebbik gyereknek a legmagasabb 39.5 fok volt, tüszős mandulagyulladás. Eddig 3szor volt tüszős mandulája, a láza mindig ennyivel kezdődött...
A 3naposnál a max láza 38,5 fok volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!