Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Hány bárányhimlő elleni...

Hány bárányhimlő elleni oltås kell?

Figyelt kérdés

Kisfiam 6 èves elmult ès mèg hálistennek nem volt mèg bárányhimlős viszont azèrt aggaszt a dolog mivel 2 kissebb tesója van ès nem szeretnèm ha hazahozná most , mivel a kicsi mèg csak 3 hónapos !

Ès arra gondoltam , pedig oltásellenes vagyok hogy mègis beoltatnám mert fèltem a picit leginkább! Mert azt hallottam hogy most van bárányhimlőjårvány!

n

Nem lenne elèg 1 oltás vagy max 2 ?

Köszönöm előre is , ès kèrem a kötöszködő bunkbó beszólásokkal kímèljenek!

2015. jan. 6. 07:32
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Nekem egyébként azt mondta a gyerekoros, hogy mivel oltva van a gyerek, felnőtt korában, ha babát szeretne, egyszerűen egy vérvétellel meg tudják állapítani, hogy van-e ellenanyag a szervezetében. Ha nincs, akkor kap egy ismétlő oltást.
2015. jan. 6. 21:02
 12/19 anonim ***** válasza:
0%
Terhes nőkre NEM veszélyes a bárányhimlő, csak a rózsahimlő (rubeola)
2015. jan. 6. 21:15
 13/19 anonim ***** válasza:

"Terhes nőkre NEM veszélyes a bárányhimlő, csak a rózsahimlő (rubeola)"

Hát, pedig DE:

A bárányhimlő a terhesség első harmadában 10 és 50 százalék között okoz magzati rendellenességet. Ultrahanggal a megvastagodott, meszes méhlepény mellett a központi idegrendszer, a szem és a végtagok rendellenességei figyelhetőek meg.

A terhesség utolsó hetében elkapott fertőzést az érintett magzatok 30 százaléka nem éli túl.

2015. jan. 6. 22:00
 14/19 anonim ***** válasza:

9-es válaszolónak:

mert felnőttkorban MINDEN gyermekbetegség jóval súlyosabb lefolyású, csak utána kellene nézni, nem pedig kioktatni másokat, "ugyeugye" ....

[link]

Fenti link minden alapvető kérdésre választ ad a témában.

2015. jan. 10. 21:07
 15/19 anonim ***** válasza:

Szerintem felesleges beoltatni, mert attól még van rá esély hogy elkapja. És inkább most legyen bárányhimlős gyerekként, minthogy majd felnőttként, netán terhes nőként.

Én 12 évesen voltam, tényleg csak néhány kiütéssel (20-30) és ezenkívül semmi bajom nem volt.

2015. jan. 12. 21:46
 16/19 anonim ***** válasza:

Hát igen, a 9-es oltári nagy baromságot írt.

Pont az a biznisz benne, hogy felnőtt korban is be kell oltatni magát az embernek, ha gyerekként nem kapta el. Legalábbis érdemes. Így megint fizethetsz, főleg, ha nő vagy. Még hogy nem kátos a magzatra a bárányhimlő vírus? Ezt inkább ne hangoztasd.

2015. jan. 13. 10:20
 17/19 anonim ***** válasza:
Nem kell felnőttkorban újraoltani azt,aki be lett korábban 2x oltva!
2015. jan. 15. 21:41
 18/19 anonim ***** válasza:
Miért nem kell felnőtt korban újra oltatni?
2015. jan. 16. 08:16
 19/19 anonim ***** válasza:
Azért,mert egy oltott személy felnőtt koráig többször is találkozik bárányhimlő virussal (gyakori előfordulása miatt), igy erősödik a védelem,mintha újraoltásokat kapna az illető. Ezért nem kell ,nem szükséges oltani újra felnőttet. De persze lehet,baj nem lesz belőle. Egyébként a kötelező csecsemőkori oltásokat is újra kellene oltani később,azoknak se életre szóló a védettsége!
2015. jan. 16. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!