Hány bárányhimlő elleni oltås kell?
Kisfiam 6 èves elmult ès mèg hálistennek nem volt mèg bárányhimlős viszont azèrt aggaszt a dolog mivel 2 kissebb tesója van ès nem szeretnèm ha hazahozná most , mivel a kicsi mèg csak 3 hónapos !
Ès arra gondoltam , pedig oltásellenes vagyok hogy mègis beoltatnám mert fèltem a picit leginkább! Mert azt hallottam hogy most van bárányhimlőjårvány!
n
Nem lenne elèg 1 oltás vagy max 2 ?
Köszönöm előre is , ès kèrem a kötöszködő bunkbó beszólásokkal kímèljenek!
"Terhes nőkre NEM veszélyes a bárányhimlő, csak a rózsahimlő (rubeola)"
Hát, pedig DE:
A bárányhimlő a terhesség első harmadában 10 és 50 százalék között okoz magzati rendellenességet. Ultrahanggal a megvastagodott, meszes méhlepény mellett a központi idegrendszer, a szem és a végtagok rendellenességei figyelhetőek meg.
A terhesség utolsó hetében elkapott fertőzést az érintett magzatok 30 százaléka nem éli túl.
9-es válaszolónak:
mert felnőttkorban MINDEN gyermekbetegség jóval súlyosabb lefolyású, csak utána kellene nézni, nem pedig kioktatni másokat, "ugyeugye" ....
Fenti link minden alapvető kérdésre választ ad a témában.
Szerintem felesleges beoltatni, mert attól még van rá esély hogy elkapja. És inkább most legyen bárányhimlős gyerekként, minthogy majd felnőttként, netán terhes nőként.
Én 12 évesen voltam, tényleg csak néhány kiütéssel (20-30) és ezenkívül semmi bajom nem volt.
Hát igen, a 9-es oltári nagy baromságot írt.
Pont az a biznisz benne, hogy felnőtt korban is be kell oltatni magát az embernek, ha gyerekként nem kapta el. Legalábbis érdemes. Így megint fizethetsz, főleg, ha nő vagy. Még hogy nem kátos a magzatra a bárányhimlő vírus? Ezt inkább ne hangoztasd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!