Mit csináljak még hogy meggyógyuljon?
A kisfiam több mint 2 hónapig küzdött bronchitissel. Sószobába kezdtünk el járni és elmúlt. Aztán volt 4 napot oviba és dec 18.óta megint köhög. Ez most egy igazi hurutos taknyos köhögés. Az első 7 napban nem volt láza. De aztán ellezdett hőemelkedése lenni. Most 4 napja 8-10 óránként adok neki lázcsillapítót mert belázasodik 38.-nál már adom neki mert volt már lázgörcse. Voltunk hétfőn a kórházba mert gyerekorvos nem fogadott sehol(Németország). Közölték hogy tiszta a tüdeje. Ennyi. Semmilyen gyógyszer..semmi..csak inhalálást ajánlottak..
Meddig tarthat még? És mennyire normális ez hogy 3-4 nap ovi után 3heteket van itthon betegen? 4 éves. Első éve az oviban.
mit adsz neki? enélkül nehéz a "mégre" válaszolni mert a lényeget lehagytad...
c-vitamin nagy mennyiségben és többször. kipisili, nem tudod túladagolni, viszont gyorsan lebomlik, ezért többször, én 3x 15 csepp cebiont szoktam.
orr átmosás napi 2x. hajtógázas tengervizes orrsprayval a legegyszerűbb, sok videót találsz a neten hogyan kell. ez abban is segít, hogy ne menjen a fülére. orrszívás ha nem tudja jól kifújni, napi 2x orrcsepp.
d-vitamin is fontos, egyébként a köhögésre is nagyon jó.
napi 1 vagy 2 cepp.
kalcium, nálunk calcimusc van, ez injekció, én napi 2-re osztom el az ampullát, kis tejbe teszem.
multivitamint nem szabad ilyenkor adni, mert a benne lévő vas felerősíti a betegséget.
népi hagyományok szerint disznózsírral kell bekenni a mellkast :) ezt még nem próbáltam, de szerintem te kipróbálhatnád éjszakára :)
a köhögésre meg hagymatea, karamellán... (cukrot karamellizálod, bele teszed a nagyobb kockákra vágott hagymát, kicsit megfonnyasztod, felöntöd vízzel, pár percig főzöd, leszűröd és ihatja is, minden nyákot felold)
fokhagyma is nagyon jó, csak simán pirítóssal eheti, de remek immunerősítő ha ősszel elteszel fokhagyma cikkeket mézbe :) dunsztos üvegbe zárod és télen napi 1-1 gerezd fokhagymát megeszik, vagy 1-1 kanál mézet :)
Egy mucosolvan nevű köptetőt adok(ambroxol hatóanyagú). C vitamint hiába kérek gyógyszertárba állandóan ezeket a megfázás elleni vízben oldódó porokat akarják adni. Még holnap futok egy kört. Komolyan jól beszèlek németül nem azzal van a gond hogy nem értik mit akarok..
Jó hogy írod hogy multivitamint nem lehet mert itt azt adták és ezzel tömöm.
Orrszívás napi minimum 10szer. Orrsprayt már nem bírom befújni neki mert aztmondja csíp..gondolom az orrszívó rendesen kikezdte a nyálkahártyáját.
Inhalálást sóoldattal napi minimum 6-szor.
Sószoba mindennap.(nyilván most a karácsony miatt kimaradt néhány nap mert zárva van)
Ennyit tudok adni/tenni. Csak a szívem szakad meg hogy a fiam szeptember óta kb 10 napot volt egészséges és mindenre azt kell mondanom nem mehetünk csak majd ha meggyógyult. 6 napja ül az ablakba és nézi ahogy havazik és mindig mondja hogy majd hogy megdobál hógolyóval ha kimehetünk játszani..
3 napja nem eszik csak iszik..legalább iszik de azt is kb zsarolással trükkökkel..
Köszönöm a válaszokat. Leállok a multivitaminnal és keresek c vitamin cseppet a föld alól is.
Hát én nem tudom de az én kisfiam 6,5 éves ,és ő folyamatosan köhög ,nem is köhög szó szerint ugatott éjjel pláne ,nem vittem már vissza a dokihoz mert ugyi csak annyit mondana köhögéscsillapító Sinecód meg Cálcium nos ezeket én is tudom ,azért meg hogy esetleg elkapjon valami rosszabb nyavaját nem viszem a sok gödhös gyerek közé a rendelőbe!!
Nos elkezdtem adni az Elixirium thymit 2x és jön a lényeg sópipázunk ,nos 2 nap alatt hurutos lett a köhögése és most már szinte nem is hallom köhögni!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!