Ne adjunk lázcsillapítót a gyereknek! Szerintetek?
A múltkor voltunk a gyerekorvosnál, mert a másfél évesem már 3 napja lázas volt. Nem talált semmit, azt mondta biztos vírus, majd kimegy belőle magától.
Viszont ami megdöbbentett, azt mondta, hogy a gyereknek csak legvégső esetben kell lázcsillapítót adni, mert a láz a szervezet egy természetes reakciója a betegség ellen és a láz elnyomásával nem segítjük a gyógyulást.
Szó szerint azt mondta, hogy még 39-40 fokos láznál sem kell lázcsillapító, csak ha már érezhető a gyereken, nem iszik, nem játszik, tehát már érezhetően a kedvére ráment.
Én ezen nagyon megdöbbentem, mert egész életemben úgy tudtam, nem szabad hagyni a lázat és azonnal el kell nyomni.
Mit gondoltok erről?
Egyébként maximálisan gyógyszerellenes vagyok, az egész fogzást gyógyszer/krémek nélkül csináljuk végig, tényleg eddig még csak lázcsillapítót kapott. Viszont 38 felett már szoktam neki adni.
Nem tudom, ezentúl hogy csináljam.
Talán hagynom kellene a lázat és max csak estére adni, hogy éjszaka ne menjen fel és tudjon rendesen aludni?
Látom mindenki kb ugyananazon a véleményen van, mint ahogy én is.
Pedig tényleg szó szerint azt mondta az orvosom, hogy "amíg tud játszani a gyerek, nem kell a 39-40 fokos lázat sem csillapítani". Visszakérdeztem és megerősítette.
Azt mondta le kell vetkőztetni teljesen pucérra vagy csak nagyon lengén öltöztetni, hogy hűljön a teste, esetleg hűtőfürdő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!