Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor adtok lázcsillapítót a...

Mikor adtok lázcsillapítót a gyereknek, mennyi ideje lázas és mennyire?

Figyelt kérdés
Jó egyáltalán, ha egyből lázat csillapítunk valamilyen gyógyszerrel és nem hagyjuk a szervezetet harcolni a fertőzés ellen?
2010. dec. 16. 17:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én akkor adok neki, ha nem tudtam lehúzni hűtőfürdővel, és utána újra 38 fok felett van.

A szervezet a hőemelkedéssel harcol a fertőzés ellen, ha már belázasodunk, akkor általában azt jelenti, hogy alulmaradt az immunrendszerünk, így megbetegedtünk.

Legalábbis én így tudom.

2010. dec. 16. 17:22
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én fordítva csinálom, mint az első. Ha lázas (38 fölött van fél tized fok levonással, illetve hónaljban mérve anélkül), akkor adok az életkornak megfelelő mennyiségű és fajtájú lázcsillapítót, és ha ezt követően nem megy le, esetleg emelkedik, akkor hűtő fürdőzöm.
2010. dec. 16. 17:28
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
én 38,3ig sose adtam, volt hogy magától lement ezután. 39 fölött már hűtőfürdőzök, de ha a hűtést követő fél óra múlva ennyi akkor jön a kúp. Az első esetben csak szirup.
2010. dec. 16. 17:28
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem jó. 38 alatt nem kell lázat csillapítani, addig hadd dolgozzon a szervezete. Én is így gondolom, és a doki is már többször is ezt mondta.
2010. dec. 16. 18:15
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen.
2010. dec. 16. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!