Ferde nyak miatti oldalra bicentett fejtartás miatt hova vigyem agyerekt? háidoki, neurológus nem foglalkoznak vele, de kérem, beutalnak. De hova kérjem?
Én nem diagnosztizálnám netről a gyermekemet. Az én kislányom is tipikus c tartásban volt, ez a hypotón babákra is jellemző. Az én gyermekemnek is féloldalas fejtartása volt, ám neki nem letapadás miatt, hanem elég komoly izomtónus eloszlási zavara, tónustalan izomzata volt. Most két éves, még mindig c-ben alszik néha, elég ijesztő látvány. A mi dévényesünk is azt mondta, hogy a letapadt izomzatú gyermekeknek valóban fájhat egy kicsit, de a letapadás miatti kényszertartás, és az állandó izomfeszülés sokkal rosszabb. A kezelés alatt valóban kellemetlenül érzik magukat, de utána felszabadulnak ők is, meg az izmaik is. A kislányom most is végig ordítja, pedig neki nem fáj, mivel neki lazák az izmai, nem letapadtak.
Én egyébként megkértem a gyógytornászt, mutassa meg a kezemen, mit csinál. Nem volt fájdalmas, inkább erőteljes simogatásnak tűnt.
Letapadt izomzatra valóban a dévény módszer a legjobb.
"Én nem diagnosztizálnám netről a gyermekemet. "
hanem ki?
én esetemben a háziorvos nem foglalkozott vele.kénytelen vagyok saját magam utánajárni mindennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!