Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Ferde nyak miatti oldalra...

Ferde nyak miatti oldalra bicentett fejtartás miatt hova vigyem agyerekt? háidoki, neurológus nem foglalkoznak vele, de kérem, beutalnak. De hova kérjem?

Figyelt kérdés
2014. dec. 20. 09:39
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én nem diagnosztizálnám netről a gyermekemet. Az én kislányom is tipikus c tartásban volt, ez a hypotón babákra is jellemző. Az én gyermekemnek is féloldalas fejtartása volt, ám neki nem letapadás miatt, hanem elég komoly izomtónus eloszlási zavara, tónustalan izomzata volt. Most két éves, még mindig c-ben alszik néha, elég ijesztő látvány. A mi dévényesünk is azt mondta, hogy a letapadt izomzatú gyermekeknek valóban fájhat egy kicsit, de a letapadás miatti kényszertartás, és az állandó izomfeszülés sokkal rosszabb. A kezelés alatt valóban kellemetlenül érzik magukat, de utána felszabadulnak ők is, meg az izmaik is. A kislányom most is végig ordítja, pedig neki nem fáj, mivel neki lazák az izmai, nem letapadtak.

Én egyébként megkértem a gyógytornászt, mutassa meg a kezemen, mit csinál. Nem volt fájdalmas, inkább erőteljes simogatásnak tűnt.

Letapadt izomzatra valóban a dévény módszer a legjobb.

2014. dec. 22. 13:09
 12/12 A kérdező kommentje:

"Én nem diagnosztizálnám netről a gyermekemet. "

hanem ki?

én esetemben a háziorvos nem foglalkozott vele.kénytelen vagyok saját magam utánajárni mindennek.

2014. dec. 22. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!