Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Mitől lehet gombás fertőzése...

Mitől lehet gombás fertőzése egy babának a pelenkával fedett részen?

Figyelt kérdés

El vagyok keseredve, mert fogalmam sincs, mitől alakult ki. Minden tiszta, nem ül a pisiben sem órákig, nem váltottam sem pelust, sem popsitörlőt. A kádat is mindig kimosom. Nem értem, sajnálom szegényt és nem szeretném, ha máskor is előjönne ez. Ha bekakil, pár percen belül tisztába teszem.

Mi okozhatja?

Egyébként nem vészes, csak pár pötty van rajta. Doki írt fel kikevert krémet.

2014. dec. 19. 07:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Sajnos a gomba alattomos akárhogyan is tisztán tartod a babát és a tárgyakat ki szokott jönni mert ugyebár egész nap be van zárva a fenekük nem szellőzik jó kis krémek vannak nálunk is volt ilyen probléma. Amikor elkezdett magától járkálni én levettem a pelust volt olyan hogy félmeztelenül szaladozott egy kicsit.
2014. dec. 19. 07:48
 2/11 A kérdező kommentje:

Én is szabadon hagyom pelenkázások között 10-15 percre, valamint fürdés előtt és után kicsit több időre. Ilyenkor az ágyon ugrál, mert járni még csak segítséggel tud.

Majdnem évig nem volt ilyen probléma, még csak piros sem volt neki :(

2014. dec. 19. 07:53
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos a gombák imádják a nedves, meleg helyeket. Fogzáskor szokott nálunk előjönni ez a probléma. Ilyenkor a pisi ph értéke megváltozik és még jobban érzik magukat a gombák. Én most már visszatértem anyáink jól bevált módszeréhez és hintőport használok pelenkázáskor. Azóta egyszer se jött ki a gomba. Ne keseredj el ezen. Sajnos ez előfordul és nem a te higiénés dolgaidat minősíti.
2014. dec. 19. 07:59
 4/11 A kérdező kommentje:

Fogzástól is lehet gomba?! Én azt hittem, csak kipirosodhat...

Mondjuk az tény, hogy még csak 12 hónapos, de már a rágófogai jönnek!

2014. dec. 19. 08:03
 5/11 anonim ***** válasza:
A meleg, nedves helyeket kedveli a gomba. Többet kellene fedetlenül hagyni, hogy száradjon és szükség esetén a bórvizes, bóraxos áttörlés hatásos a gombák ellen.
2014. dec. 19. 08:03
 6/11 A kérdező kommentje:

3-as válaszoló!

Milyen hintőport használsz? Nekem itthon egy bontatlan Johnson's van. Az jó, vagy vegyek gyógyszertárit?

Kipróbálom, majd ha ez elmúlik, mert most orvosi krémmel kenem.

2014. dec. 19. 08:05
 7/11 anonim ***** válasza:
Igen! fogzáskor is lehet gomba. Nekünk mindig akkor jön ki. A doki mondta, hogy ilyenkor megváltozik a ph érték, ill. legyengül a baba immunrendszere és ezért alakul ki. Múltkor a babámnak nagyon durva volt. Az egész suncija tűzvörös volt és tele volt hólyagocskákkal. A doki steroidos krémet írt rá (akkor gondolhatod), de azzal nem mertem bekenni, mert 7 hónapos babának kicsit erősnek érezném, hogy steroidos krémmel kenegessem. Vettem rá bóraxos popsikrémet és szépen elmúlt.
2014. dec. 19. 08:06
 8/11 A kérdező kommentje:
*pontosabban a hátsó őrlőfogak (nem rágófognak hívják) :)
2014. dec. 19. 08:07
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem is johnsonsos volt itthon. Bevált az is. Eleve a termékeik szárítanak nagyon, szóval erre tökéletesnek láttam. Sokan szidják a hintőport, hogy káros, de úgy voltam vele, hogy régen nem volt sudocrem és társai és mi is felnőttünk. Nekünk pl a sudocrem, a neogranormon és a gyógyszertári popsikenőcs nem jött be.
2014. dec. 19. 08:10
 10/11 anonim ***** válasza:

Nálunk ez akkor változott meg, mikor majd 1 évi szenvedés, kenegetés után elhagytam a nedves popsitörlőt, mert végülis az is nedvesíti a popsit. Azóta csak vízzel tisztítom, megtörölgetem és púdert teszek rá. Ettől sokkal szárazabb és azóta egyszer sem volt gombás pedig néha több ideig is van a pelusban, mint kellene.

Egyébként nekem a doki által felírt krémmel is ugyanez volt a bajom, hogy az is nedvesít és éppenhogy csak enyhítette a gombát. Vagy 2 hétig kellett kenegetnem, mire jobb lett.

Viszont az összes "nedves" popsicucc elhagyása után elég gyorsan helyrejött minden magától.

2014. dec. 19. 08:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!