Kék kéz és talp időnként, miért?
Van egy 6 hetes kisfiam, akinél azt vettük észre, hogy a keze időnként kék és a talpa is, a bőre szederjés színű lesz.A védőnő azt mondta lehet szív eredetű a dolog. A kórházban minden nap volt vizit látták a bőre színét, mert már akkor is olyan volt! A védőnő javaslatára elvittem háziorvoshoz, megvizsgálta semmit nem hallott, tapasztalt nála és azt mondta ez az erölködéstől van!
Ön véleményére lennék kiváncsi, van okom megijedni? Állandóan a kezét és teste színét figyelgeten!
Nagyon aggódom! Köszönettel!
Ha nem fázik - ezt kizártnak tartom, h atttól legyen kék... , akkor sztem is keringési dolog.
UH volt? Nézték a szívét UH-val?
Mert az egy dolog, h a gyerekorvos nem hall semmit...
Ne aggódj! Kérj egy beutalót vagy vannak magánok is, mi 3000-ért voltunk magán UH-n. Meg kell nézetni a babát! Nyugi addig!
Nem tudom pontosan kinek a véleményére vagy kíváncsi, de itt nem orvosok válaszolnak, hanem főként anyukák osztják meg a tapasztalataikat.
A kisfiamnak is volt kék a keze és lába, akkor lázas volt. Nagyon megijedtem, de az orvosunk mondta, hogy semmi baj, láznál ez előfordul.
Most a kislányomnak is előfordul, hogy kék keze, lába, akkor, amikor hidegek is a végtagjai. A hideg kezek-lábak még normálisak ebben a korban (ő most 2,5 hetes), mert még nem állt be a vérkeringésük. Szerintem nálatok is csak ez van, hogy a vérkeringése még nem az igazi. Emiatt nem kell aggódni, helyre fog állni.
Ha az orvos sem hallott semmi zörejt, vagy egyebet, szerintem megnyugodhatsz.
Hát ha fázik, akkor ez normális.
Azt hittem melegben is ilyen.
A lányom 3 hós, ha leveszem a ruháját és nincs elég meleg, az egész gyerek lilás-kékes mintájú lesz.
:)
NYUGI. :)
(1-es voltam)
igen fázik
ha orvos meghallgatja és nincs szívzörej akkor a keringési probléma kizárható
egyéb nincs!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!