Mindenhol sír Dévényesnél a baba? Még csak vizsgálaton voltunk, de lehet nem fogom vinni így, hogy "kínozzák".
vaéahogy azt vettem észre, de több helyen is, ha valami kellemetlen a babának annál tovább csinálják, ahelyett, hoyg elengedné!
példa:
egyik a Dévényes vizsgálaton háton fektette a babát, alul a nyakánál nyomkodott valamit, egyszer jobb-, egyszer baloldalt baba hol azért sírt, mert le van fogva, hol meg visított a fájdalomtól, de a tornász nem tudta eldönteni, melyik a fájós sírás, tovább nyomkorászta, a babának már kifolytak a könnyei is és a kicsi kezével próbálta levenni a tornász kezét, ahogy az a pici baba a maga kis gyenge módján próbálkozott menekülni(a kezét sem tudta megfogni a tornásznak, csak arra nyúlkált reménytelenül), nekem a szívem megszakadt, nem bírom én ezt idegileg. nem hiszti volt!!! keserves fájdalom, félelem!!
a másik röntgennél mutatják ogy kell fixen fogni a baba fejét(már eleve nem tetszett, hogy miért nem csak mondja, miért nyúl a babáoz, amikor idegen kéz, idegen ember, már ez önmagában megijeszti a kicsit, ha én csinálom beszélgetve akkor simán lefogom fixre, de az is addig-addig fogta a fejét és magyarázott, hogy totál ki lett a baba végigsírta a röntgent
Azért ott nyomkodja neki jobban, mert valószínűleg ott kell feloldani az izmokat.
Mi jártunk Dévényeshez, minden kezelést végigsírt a kislányom. De mivel kellett és láttam a fejlődést, így kibírtuk. Inkább sírjon végig pár kezelést, minthogy mozgásproblémái legyenek egész életében.
köszönöm a válaszokat
mi még csak vizsgálaton voltunk, azért Dévényesnél mert ahogy ő is mondta, mások nem foglalkoznak vele
pl elküld a háziorvos, elküldött a neurológus, hogy nem szkséges vele teendő
de kedves volt a Dévényes, adott szakember számokat, hogyha gondolom, fussak köröket
ugyanis a csigolyaelcsúszáson ő nem tud segíteni, hanem az az miatt kialakult kötött izomtónuson tud csak.
én meg mint laikus nem tudom, hogy csak tüneti/okozati kezelésnek mennyire van értelme, hisz ezzel a szervezete kompenzálná a csigolyaelcsúszást,az egész fél oldaláról próbálná levenni a terhet, ezzel megfeszítve ott az izmokat
adott ortopédus, kiropraktőr számot(ez utóbbi nincs is a városban)de az ortopédus nem tudom, hogy röntgenezné e, hogy a csigolyelcsúszás feltételezésből eljussunk a konkrét diagnosztizálásig
(azért tartok nagyon nagyon ettől, mert nekem ugyanez a bajom és felnőtten már gerincferdülésem is van, az miatt már egyik csípőm "eltolódva", az miatt már rövidebb az egyik lábam, ha hosszabb távon sietni kell már sántítok, és nem vagyok még 40 se..)
röngenezni azért kellett, mert egyik pupillája nagyobb mint a másik, ezzel sem foglalkozott senki! hanem én összekötöttem azzal, hogy volt hogy fejre esett, és lehet annak a tünete, a röntgen az semmi volt, az nem mutatott ki semmit,a doki meg megmagyarázta, hogy egyformák a pupillák...., olyat, hogy agyi verőér tágulat, vgy hasonló, ami talán oka lehet, nem vizsgált, nem is küldött további vizsgálatokra.
senki nem foglalkozik a gyerekkel!
eddig max a masszírozgatást ajánlották.
a Dévényes próbálná feloldani a kötött izomtónusát.
a feltételezett csigolyaelcsúszás kivizsgálása miatt még egy beutalóm sincs.de a Dévényes szerint azt nem is orvosolná senki, max a kiropraktőr..
egyenlőre ortopédus kört akarok megjárni, mert az legalább van is felénk, csak ha a háziorvos beutalna, ingyen is meg lehetne ejteni
a masszírozással meg úgy érzem semmit nem haladok, ez a néha-néha nyomkodás a nyakán, egy izgő-mozgó babának, aki ráadásul emeli, tartjaa fejét..
még ortopédust fogok felhívni
tartok a Dévényestől
meg nehogy siettesse a baba mozgásfejlődését,már első órán fordítgatta ülőpózba, stb
6,5 hós múlt
szépen forog magától oda-vissza, kúszni is próbál
(de most megfigyelem azt is hogy miyen messzire jut el, halad e előre, valamint közlekedik is a forgással, vagy csak fordul, mindkét irányba forog e- ilyeneket kérdezett a Dévényes és nem tudom..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!