Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Pici babánál gilisztásság?

Pici babánál gilisztásság?

Figyelt kérdés
Még nincs 4 hónapos a babám, pár napja piros kiütések jöttek ki rajta. Megmutattam az orvosnak, azt mondta, hogy lehet hogy allergia (ettem valami olyat, és átment az anyatejbe, vagy a mosóporra), de a gilisztásság is csinál ilyet. Eléggé megijedtem :(. Mindent sterilizálok, gyakran mosunk kezet, háziállat nincs, szóval nem értem mitől lehetne gilisztás.. :(... Volt valakinek ilyen pici babának? Mitől? Van annak egyéb tünete? Kaptunk cseppeket az allergiára, de ha nem múlik attól, akkor vissza kell vinnem.
2014. nov. 19. 12:10
 1/5 anonim ***** válasza:
A székletében nem kéne valaminek lennie ha gilisztás? Persze nem vagyok orvos, de szerintem kéne.
2014. nov. 19. 12:13
 2/5 anonim ***** válasza:

gilisztásság esetén a székletben van nyoma (vékony, fehéres cérnaforma) és a végbélnyílásnál (apró, fehéres pöttyök). figyeld meg alaposan.

de én sem vagyok orvos és gyerekem sincs, viszont kiskoromban (5-10 éves korom között) voltam már gilisztás, akkor ezek a tünetek jelentkeztek, piros kiütéseim meg sosem voltak. cserébe vakaróztam odalent és elég morcos, nyűgös voltam.

2014. nov. 19. 12:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Hol jöttek ki rajta a pöttyök?
2014. nov. 19. 12:30
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy írtatok.

De, gondolom a székletében is kellene hogy legyen valami... de egyelőre nem mnondott semmit az orvos, csak hogy valószínűbb, hogy allergia, ha nem múlik a csepptől, akkor mégis visszatérünk erre a verzióra, és kivizsgálják erre is. Egy nagyobb gyereknél, ahogy Te is írod második válaszoló hogy 4-5 éves voltál, megértem, mert már önállóan jön-megy, játszik, bármit megfoghat, szájába vesz, stb... de ilyen pici babánál? És tényleg odafigyelünk a tisztaságra is..

2014. nov. 19. 12:30
 5/5 A kérdező kommentje:
Gyakorlatilag mindenhol vannak pöttyök, de a pelus alatt, meg a hasán a legerősebben.
2014. nov. 19. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!